Αποστολή εξετελέσθη… κατά το ήμισυ!

Η ματιά της Ντέμη Σταματελιά για το ευρωπαϊκό ματς του Θρύλου επί της Μπασακσεχίρ. Διαβάστε την άποψή της στο Thrylos24.gr και τη στήλη της...


Όλη την εβδομάδα ακούγαμε για αυτή την Basaksehir, με το μεγάλο budget και τους παιχταράδες (βλέπε Robinho, Clichy), η αγαπημένη ομάδα του σκληρού Ερντογάν και την παρολίγον πρωταθλήτρια Τουρκίας.

Καθίσαμε λοιπόν στους δέκτες μας να παρακολουθήσουμε αυτή την ματσάρα, η οποία έγινε στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ». Από τα πρώτα λεπτά, φάνηκε πως η Τουρκική ομάδα δεν έχει καλό σύνολο. Έχει μόνο κάποιες καλές μονάδες, δύο τρεις παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους κάποια ευρωπαϊκή πρόκληση.

Γιατί για να διαχειριστεί μια ομάδα ευρωπαϊκά ματς, δεν φτάνει να βγάζει ένταση και αλητεία. Θέλει και αυτοματισμούς, δουλεμένες γραμμές και χαρακτήρα. Τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα, τον οποίο έχει ο Ολυμπιακός.

Με μια απόδοση, κατά την γνώμη μου περίπου στο 25% κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, έστω κι αν χρειάστηκε ο Ζοσέ Σα στα τελευταία λεπτά με την απόκρουση του πέναλτι. Δεν θα γράψω ξεχωριστά για παίκτες και αποδόσεις, φτιάχνουμε ένα καλό σύνολο σιγά σιγά.

Είναι ακόμα 9 Αυγούστου, δεν έχει τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, χρειάζονται προσθήκες, αλλά στο σύνολό φαίνεται να έχει απομακρυνθεί η παλιά (κατά την γνώμη μου πάντα) νοοτροπία, με έναν προπονητή που εμπνέει σεβασμό από τους παίκτες και η δουλειά του φαίνεται.

Με αυτά που είδαμε εχθές, πρέπει την επόμενη Τρίτη να πατήσουμε την κακομαθημένη ομαδούλα και να κάνουν οι παίκτες μας άλλο ένα Show μπροστά στις εξέδρες του Καραϊσκάκη, το οποίο για άλλη μια φορά θα φλέγεται.

We keep on dreaming, όπως πάντα!

Διάβασε επίσης