Κορωνοϊός: «Έκτακτο σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη μετά την έκρηξη κρουσμάτων…»

Ο κορωνοϊός την τελευταία εβδομάδα σαρώνει σχεδόν όλη τη χώρα με τους αριθμούς να προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες...


Σχεδόν όλη η βόρεια Ελλάδα καθώς και η Αττική αλλά και άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας έχουν «κοκκινήσει» ενώ η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να έχουμε εξελίξεις, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ.

Ο κοροναϊός την τελευταία εβδομάδα σαρώνει σχεδόν όλη τη χώρα με τους αριθμούς να προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες. Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες ανακοινώθηκαν συνολικά 3.734 νέες μολύνσεις από τον ιό ενώ χθες, ο αριθμός των διασωληνωμένων «σκαρφάλωσε» στους 140.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και η πίεση που έχει αρχίσει να γίνεται ορατή στα νοσοκομεία, οδηγούν την κυβέρνηση σε μία σειρά νέων μέτρων προκειμένου να τιθασεύουν τον ιό αλλά και να διαχειριστούν τα σοβαρά κρούσματα που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, Δευτέρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προανήγγειλε τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμη και από τις 8 το βράδυ και απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη την Κυριακή μέτρησε 449 νέα κρούσματα και το Σάββατο 839.

Πηγή: to10.gr

Διάβασε επίσης