Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ, αναφέροντας τις απόψεις του για τον Καμπενγκέλε και τον Ράιτ.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις απόψεις του για τον Μφιόντου Καμπενγκέλε και τον Μόουζες Ράιτ. Ο Ράιτ είχε προταθεί στην ΑΕΚ, αλλά επέλεξε να μεταβεί στην Τουρκία και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό.

Ακολουθούν οι λεπτομερείς δηλώσεις του Μάκη Αγγελόπουλου: «Οι αιτίες για την κακή αγωνιστική πορεία ήταν αρκετές. Είναι κάτι που μίλησα και με τους παίκτες στα αποδυτήρια. Συμφωνήσαμε πως δεν ήταν ένα πράγμα αλλά πολλά μαζί. Ένα από αυτά ήταν σίγουρα και ο προπονητής. Για να πούμε την αλήθεια, στο τέλος της προηγούμενης σεζόν αποφασίσαμε να παίξουμε κάτι διαφορετικό σαν ομάδα, να πάμε σε ένα μπάσκετ γρήγορο και θεαματικό, πιο επιθετικό. Κάτι που θα φέρνει περισσότερα εισιτήρια και περισσότερο θέαμα. Η επιλογή του προπονητή έγινε γι’ αυτόν τον λόγο. Δεν το κρύβω ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση. Και πάρα πολλοί με συμβούλευσαν ότι δεν ήταν εύκολο να αλλάξεις ένα στιλ παιχνιδιού σε μια χρονιά. Είχαμε μια κουβέντα με τον προπονητή στις αρχές, μου είπε “κάνε υπομονή, μπορεί να χάσουμε κάποια παιχνίδια στην αρχή της σεζόν… Όταν οι παίκτες εμπεδώσουν τι θέλουμε να παίξουμε, την άνοιξη θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Μπάσκετ: Όταν οι Αγγελόπουλοι τινάζουν την μπάνκα στον αέρα!
Μπάσκετ: Όταν οι Αγγελόπουλοι τινάζουν την μπάνκα στον αέρα!

Εκεί έκανα και μια συμφωνία μαζί του, ωραία, να το δεχτούμε, να δεχτούμε κάποιες ήττες μέχρι να μπορέσουμε να παίξουμε αυτό που θέλεις… Αλλά στην Ευρώπη, επειδή τα παιχνίδια είναι λίγα και δεν έχουμε χρόνο, να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Και εκεί είχαμε μια συμφωνία, την είχε αποδεχτεί. Ήταν δύσκολη η διαχείριση της καθημερινότητας με τον Πλάθα. Καλός προπονητής, αλλά δύσκολος άνθρωπος. Αρκετές φορές είχε κάποιες εμμονές. Μια από τις εμμονές ήταν οι δυο ψηλοί. Μετά το παιχνίδι με το Λαύριο, μου ζήτησε να φύγουν οι δυο ψηλοί. Του είπα “κόουτς, αυτό δεν γίνεται”. Τότε μου απάντησε πως αν δεν γίνεται να φύγουν και οι δυο, να φύγει ο Καμπενγκέλε. Εκεί είχαμε μια πρώτη διαφωνία. Μας πίεζε. Κάθε Δευτέρα ήταν ο εφιάλτης μου! Με έπαιρνε τηλέφωνο και με ρώταγε: “Πρόεδρε, γιατί είναι ακόμα εδώ ο Καμπενγκέλε“;

Ο Γιώργος Χήνας βγήκε στην αγορά να δει τι υπάρχει. Πραγματικά δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο. Δυστυχώς κάθε εβδομάδα, η μόνιμη κουβέντα ήταν γιατί δεν φεύγει ο Καμπενγκέλε! Είχαμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ, ο Καμπενγκέλε ήταν ο MVP, με είχε πάρει τηλέφωνο έξαλλος! “Γιατί προβάλλετε τον παίκτη, το κάνεις επίτηδες γιατί δεν θες να φύγει”! Τέλος πάντων, είχαμε μια έντονη συζήτηση. Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε μήπως υπάρξει κάποια συνεννόηση μεταξύ τους. Τελευταία στιγμή ακύρωσε το ραντεβού. Και κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο, ήλθε ο Χήνας και μου εξήγησε πως δέχεται αφόρητη πίεση από τον προπονητή. Μου είπε πως υπάρχει μια πρόταση από μια ομάδα Ευρωλίγκας, τον Ερυθρό Αστέρα. Μας δίνει ένα μπάι-άουτ, στα 100.000, για τον παίκτη. Του είπα ότι δεν το πολυβλέπω. Και ρώτησα για την εναλλακτική. Μου λέει: “Μας έχουν προτείνει έναν παίκτη, ήταν στην Κίνα εκείνη τη στιγμή, τον Ράιτ που παίζει τώρα στον Ολυμπιακό, ήταν να πάει τότε σε μια ομάδα στην Τουρκία. Μπορεί να έλθει απευθείας στην ΑΕΚ σαν αντικαταστάτης του Καμπενγκέλε. Το σκεφτήκαμε 1-2 μέρες. Και τελικά καταλήξαμε ότι δεν θέλουμε να φύγει ο Καμπενγκέλε. Πρέπει να παραμείνει. Αυτό ήταν το τελικό ξέσπασμα του προπονητή. Ήταν στα… κάγκελα επειδή έμεινε ο παίκτης.

Καταλαβαίνετε ότι και ο παίκτης είχε την συναισθηματική νοημοσύνη να ξέρει ποιος τον θέλει και ποιος όχι. Είχε αρχίσει να έχει συμπεριφορά με τάσεις φυγής. Μέχρι που μπήκε ένα δίλημμα και είπαν και ο ένας και ο άλλος ‘η αυτός ή εγώ’. Σε αυτό το δίλημμα, δεν είναι καλό να πάρεις το μέρος του παίκτη γιατί δημιουργείς κακό προηγούμενο στα αποδυτήρια.

Αφού είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι, έφυγε ο Καμπενγκέλε. Αν με ρωτάει κανείς τι θα έκανα πάλι, δεν ξέρω να απαντήσω. Ήταν μία πραγματικά δύσκολη διαχείριση επειδή είχαμε έναν προπονητή που επί 4 μήνες πίεζε καθημερινά να φύγει ο Καμπενγκέλε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε να τον κρατήσουμε, όσο περισσότερο μπορούσαμε».

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24