Wild Card στην EuroLeague για Μπεσίκτας – Η Τουρκία με 3 ομάδες
Το ΔΣ της Euroleague Basketball ενέκρινε ομόφωνα το wild card της Μπεσίκτας, φέρνοντας τρεις τουρκικές ομάδες δίπλα στον Ολυμπιακό.
Η Μπεσίκτας έλαβε επίσημα wild card για την EuroLeague 2026-27, επιστρέφοντας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 13 χρόνια απουσίας, η τελευταία της παρουσία ήταν στη σεζόν 2012-13 και γίνεται έτσι ο νέος αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της regular season.
Η απόφαση επικυρώθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Euroleague Basketball στις 26 Ιουνίου, με ταυτόχρονη μεταφορά της Μονακό στο EuroCup, η ίδια ομάδα που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final Four 2025 στο Άμπου Ντάμπι. Με την είσοδο της Μπεσίκτας, η Τουρκία αποκτά τρεις εκπροσώπους στη διοργάνωση: Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές και Μπεσίκτας.
Το πρόγραμμα ανοίγει στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2026, με το Final Four να επιστρέφει και πάλι στο Άμπου Ντάμπι (28-30 Μαΐου), το ίδιο γήπεδο όπου ο Ολυμπιακός έχει ζήσει αγωνιστικές στιγμές που ακόμα καίνε.