Στην ΚΑΕ ΠΑΟ το ΟΑΚΑ, στην ΚΑΕ ΑΕΚ τα Λιόσια, δωράκι στον ΠΑΟΚ η Πυλαία, στο ταμείο ανάκαμψης ο Βοτανικός, 35 εκατομμύρια από την Περιφέρεια για την «OPAP Arena», προεδρικό διάταγμα για Τούμπα... Και ο Ολυμπιακός τι;

Το ένα μετά το άλλο τα γηπεδικά ζητήματα δεκαετιών των μεγάλων ομάδων του Ελληνικού αθλητισμού διευθετούνται με διαδικασίες-αστραπή από την κυβέρνηση και ενώ η χώρα μπαίνει ουσιαστικά σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο!

Προς το παρόν η κυβέρνηση δείχνει διάθεση να κάνει έξυπνα deals με όλους για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ωστόσο ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής απουσιάζει από το παιχνίδι… Ας δούμε αναλυτικά πως έχουν τα δεδομένα:

Δέκα χρόνια πράσινης ευρωπαϊκής ανυπαρξίας…
Δέκα χρόνια πράσινης ευρωπαϊκής ανυπαρξίας…

Η ΑΕΚ

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έλυσε το γηπεδικό της ζήτημα. Όσο για την χρηματοδότηση;

  • Επιχορήγηση 35 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής (22 εκ. για το γήπεδο και 13 για τα συνοδά έργα).
  • Φωτογραφική τροπολογία επί ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεψε στις ΠΑΕ να χρηματοδοτούν με τα έσοδα της ΟΥΕΦΑ την κατασκευή γηπέδου, έτσι η ΑΕΚ χρησιμοποίησε τα 19 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς λιγκ της σεζόν 2018/19 (μηδέν βαθμοί για όσους δεν θυμούνται).
  • Χορηγία ονοματοδοσίας από τον ΟΠΑΠ (σύμφωνα με δημοσιεύματα περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ).
  • Ακόμα και το αρχικό ποσό προήλθε από συμβολική δωρεά του Οικουμενικού Πατριαρχείου! (50.000 ευρώ).

Περνώντας στο μπάσκετ, η KAE AEK μπορεί να έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ από μπανς της FIBA (έφτασε αισίως τα 25), αλλά πριν από 2 χρόνια έλυσε το γηπεδικό της πρόβλημα στο μπάσκετ με την παραχώρηση από την Πολιτεία του Ολυμπιακού γυμναστηρίου Άνω Λιοσίων για 20 χρόνια! Το κλειστό Λιοσίων που παραχωρήθηκε στην ΚΑΕ ΑΕΚ για 20 χρόνια.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λύνει το γηπεδικό της θέμα στο ποδόσφαιρο στα πλαίσια της διπλής ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων και θα στεγαστεί για 99 χρόνια σε νεόδμητο γήπεδο 38.000 θέσεων στον Βοτανικό με πλήρη χρηματοδοτική κάλυψη από το Κράτος μέσω του Ταμείου ανάκαμψης και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων! Μάλιστα θα χτιστούν και εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη!

Κυβέρνηση-Δήμος Αθηναίων-ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ερασιτέχνης Παναθηναϊκός συμφώνησαν σε όλα!

Στο μπάσκετ, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μήνες, η Πολιτεία παραχώρησε το κλειστό του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το ανακοίνωσε ευχαριστώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό και τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο ΠΑΟΚ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει δικό της γήπεδο στο μπάσκετ χτισμένο, αλλά και συντηρημένο δωρεάν από την Πολιτεία (που τόσο αδιαφορεί για τον Βορρά) στην Πυλαία Θεσσαλονίκης:

Αναφορικά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκδόθηκε ήδη το προεδρικό διάταγμα από την Πολιτεία που ήταν το προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αν κάποιος έρθει στην Ελλάδα σήμερα, θα πιστέψει ότι την κυβερνά ο Ολυμπιακός. Οι μεν αντιολυμπιακοί κάνουν λόγο για «κυβέρνηση Μαρινάκη», οι δε φίλοι του Ολυμπιακού λένε «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός» έστω και με διαφορετική λογική. Η αλήθεια πάντως φαίνεται διαφορετική.

Στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός δεν έλαβε ούτε ευρώ για το νέο Καραϊσκάκη. Το κόστος της κατασκευής του καλύφθηκε με 20 εκατομμύρια ευρώ ίδια κεφάλαια και 40 εκατομμύρια ευρώ τραπεζικό δανεισμό. Ούτε ταμείο ανάκαμψης (όπως στον Βοτανικό) ούτε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια (όπως στην «OPAP Arena»). Ο Ολυμπιακός ετοίμασε το γήπεδο σε χρόνο-ρεκόρ και ήταν πανέτοιμο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ενώ αποτέλεσε για χρόνια την έδρα της εθνικής Ελλάδας.

Μάλιστα η «Καραϊσκάκης Α.Ε.» χρεωμένη στις τράπεζες, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση με το μερίδιο του Λαυρεντιάδη στην εταιρεία (50%) το οποίο είναι δεσμευμένο από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» το δάνειο και να μην εξυπηρετείται. Οι οπαδοί της ΑΕΚ, «χορτάτοι» με τα εκατομμύρια της Περιφέρειας, κουνάνε το δάχτυλο στον Ολυμπιακό για τις τραπεζικές οφειλές (για τις οποίες δεν ευθύνεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός), τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να δανειοδοτηθεί, καθώς το χρήμα από την Περιφέρεια έρρεε άφθονο…

Στο μπάσκετ δεν έχει γίνει (μέχρι στιγμής) καμία κίνηση επίλυσης του γηπεδικού ζητήματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την παραχώρηση του Σ.Ε.Φ., τη στιγμή που το έχουν λύσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (Πυλαία), η ΚΑΕ ΑΕΚ (Άνω Λιόσια) και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (ΟΑΚΑ). Σε αυτό το σημείο φυσικά να αναφέρουμε πως πλην κάποιων δαπανών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπως νέο παρκέ, τοποθέτηση υπερσύγχρονου Cube, ανακαίνιση σε γυμναστήριο του Σταδίου, όπως και της αίθουσας Τύπου η κατάσταση παραμένει στον… αέρα. Ενοίκιο ώστε να συντηρείται το ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός να μην έχει δικό του γήπεδο. Με λίγα λόγια; Η κοροϊδία δεν έχει ταβάνι.

Αντίστοιχα είναι και τα δεδομένα στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό με μεγαλύτερη ντροπή το ότι παραμένουν άστεγα τα πιο πετυχημένα τμήματα του Ελληνικού αθλητισμού και αναφερόμαστε στα τμήματα πόλο ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού, ωστόσο βρισκόμαστε σε αναμονή εξελίξεων για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου πλησίον του Σ.Ε.Φ. Ακόμα και εδώ, μέχρι να βγει μακέτα όλα είναι στον αέρα.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24