Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τις ενέργειες που έπρεπε, για να αλλάξουν στάση εκείνοι που κάνουν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να φυτοζωεί.

Ο νέος Πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, από την ημέρα που ανέλαβε έχει σκοπό να αντιμετωπίσει και να πατάξει όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στόχος του ήταν και είναι, να πορευτούν οι ομάδες μαζί με την ΕΠΟ, ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα. Όμως, η Ομοσπονδία λειτουργεί μόνη της, για το δικό της συμφέρον.

Ροντινέι: «Απολαμβάνω το όνειρό μου»
Ροντινέι: «Απολαμβάνω το όνειρό μου»

Για αυτό τον λόγο ο Μαρινάκης πριν μερικές μέρες, με αυστηρή επιστολή στον -ομόλογο του στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία- Τάκη Μπαλτάκο εξηγεί πως… ανοχή τέλος. Ειδικά από τη στιγμή που η Ομοσπονδία αρνείται να δώσει στον συνεταιρισμό τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας.

Ο Πρόεδρος της Super League επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην επιστολή του και για απευθείας χρηματοδότηση των ΕΠΣ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κάτι που προκάλεσε αίσθηση στο χώρο των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έστειλε την περασμένη Παρασκευή ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόθεσή μας είναι η ίδια η Super League 1 να επιχορηγεί απευθείας το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και τις (πληρούσες τους όρους του Νόμου) Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ώστε Ενώσεις και Σωματεία να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν και να μη λαμβάνουν «Ψίχουλα», τη στιγμή που «περίεργοι» τύποι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι «συνεργάτες» τους στις ΕΠΣ ανοίγουν επιχειρήσεις».

Όπως είναι λογικό λοιπόν, η πρόταση του Μαρινάκη συζητείται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των Ενώσεων, που δυσανασχετούν με την πολιτική της ΕΠΟ και ειδικότερα με τους Φιλιππούση, Δημητρίου και Τζαφέρη. Αυτοί οι τρεις είναι εκείνοι που έφεραν προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2023 χωρίς να περιλαμβάνει την τακτική επιχορήγηση προς τις ΕΠΣ και χωρίς μια σειρά προβλέψεων για οικονομική ενίσχυση, που υπήρχαν μέχρι και τον προϋπολογισμό του 2022.

Επίσης οι ΕΠΣ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες από την εν γένει αντιμετώπιση που έχουν, από κάποια  πρόσωπα της νέας τάξης πραγμάτων στην Ομοσπονδία, μιας και η οικονομική τους βοήθεια από την ΕΠΟ μειώνεται χρόνο με τον χρόνο. Οι Ενώσεις είναι δυσαρεστημένες με την ΕΠΟ εδώ και καιρό και τον τρόπο διοίκησης, ενώ τρίβουν τα χέρια τους με τις προτάσεις που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Είναι πιθανό μάλιστα να στείλουν επιστολή ζητώντας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη την αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίον μπορούν να ενισχυθούν οικονομικά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς τη μεσολάβηση της ΕΠΟ.

 

Ψηφίστε τον κορυφαίο του Θρύλου για τη φετινή σεζόν!
Ψηφίστε τον κορυφαίο του Θρύλου για τη φετινή σεζόν!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24