Σίγουρα, η χρονιά αυτή ήταν δύσκολη για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τη διοίκησή του, με τις αγωνιστικές αποτυχίες να αποτελούν κανόνα.

Σίγουρα, η χρονιά αυτή ήταν δύσκολη για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και τη διοίκησή του, με τις αγωνιστικές αποτυχίες να αποτελούν τον κανόνα για τη σεζόν 2023-2024 σε όσα τμήματα επιχειρεί να πρωταγωνιστήσει.

Με μόλις ένα πρωτάθλημα στο ενεργητικό του και καμία επιτυχία στην Ευρώπη, ενώ ο κύριος αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, κατέκτησε τους περισσότερους εγχώριους τίτλους και είχε αξιώσεις στην Ευρώπη, η κατάσταση για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καθόλου ιδανική. Η έντονη κριτική που δέχεται ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές, από τους φιλάθλους και την οργανωμένη βάση των υποστηρικτών, ιδιαίτερα για το χειρισμό του στο θέμα του γηπέδου, καθιστά τη θέση της διοίκησης πολύ δύσκολη και την υποβάλλει σε έντονη πίεση.

Ενισχύεται για να πρωταγωνιστήσει ξανά ο Ερασιτέχνης!
Ενισχύεται για να πρωταγωνιστήσει ξανά ο Ερασιτέχνης!

Για να αντιστρέψει τις εντυπώσεις, η διοίκηση εκδίδει ανακοινώσεις με καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, οι οποίες όμως τελικά την εκθέτουν. Πρόσφατα, σχολιάσαμε την ανακοίνωση των «πράσινων» που αφορούσε το ζήτημα της έδρας στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Στην ουσία, ανέφεραν ότι αν δεν αγωνίζονται στο γήπεδο της Λεωφόρου, δεν θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο σημείο της ανακοίνωσης που θεωρείται αβάσιμο και γελοίο. Οι «πράσινοι» επίσης διαμαρτυρήθηκαν για το άρθρο που αφορά τη συμμετοχή Κυπρίων αθλητριών στο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντάς το ως φωτογραφική διάταξη και υποστηρίζοντας ότι δεν συμφωνήθηκε στις συναντήσεις των ομάδων. Αυτό που δεν διευκρινίζουν είναι τι ακριβώς άλλαξε και τους ενόχλησε σε σχέση με τις συμφωνίες της περσινής σεζόν.

Η περσινή προκήρυξη, την οποία είχαν αποδεχτεί, δεν ανέφερε κανέναν περιορισμό για τις Κύπριες αθλήτριες, αρκεί να είχαν κυπριακή ταυτότητα. Το σημείο της ανακοίνωσης που εκθέτει τους «πράσινους» περισσότερο είναι η αναφορά ότι «για να αγωνιστεί Κύπρια αθλήτρια ως Ελληνίδα θα πρέπει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα Ελλάδας ή Κύπρου».

Αυτό το επιχείρημα δεν υπάρχει πουθενά στους κανονισμούς και είναι για γέλια, καθώς δείχνει πλήρη άγνοια των κανονισμών και της προκήρυξης. Όταν όμως βρίσκεσαι υπό πίεση από τις συνεχείς αγωνιστικές αποτυχίες και την κριτική των φιλάθλων, και βλέπεις τις προοπτικές της επόμενης σεζόν, το τελευταίο που σε απασχολεί είναι αν θα εκτεθείς δημόσια με τον τρόπο που τοποθετείσαι.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24