Σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, ο Ολυμπιακός πυροδότησε μια βόμβα, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του τεράστιου Λάγιος Ντέταρι.

Στις 13 Ιουλίου του 1988, πριν από ακριβώς 35 χρόνια, ο Ολυμπιακός ήρθε σε απόλυτη συμφωνία με έναν τρομερό ποδοσφαιριστή, κορυφαίο εκείνη την εποχή παγκοσμίως. Τον ανεπανάληπτο Λάγιος Ντέταρι. Φυσικά, ο ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων ήταν τεράστιος.

Τότε, Πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο Γιώργος Κοσκοτάς, ο οποίος έκανε μια απ’ τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Έκλεψε μέσα από τα χέρια της Γιουβέντους τον Ντέταρι, με το ποσό της μεταγραφής να φτάνει τα 3 δις δραχμές, περίπου 8.700.000 ευρώ!

ΘΥΡΑ 7: «Δεν υπάρχουν αρχηγοί αλλά Ολυμπιακοί – Αδέρφια είμαστε μαζί σας»
ΘΥΡΑ 7: «Δεν υπάρχουν αρχηγοί αλλά Ολυμπιακοί – Αδέρφια είμαστε μαζί σας»

Στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, πάνω από 50.000 φίλοι του Θρύλου γέμισαν την περιοχή, περιμένοντας να καλωσορίσουν τον Ούγγρο στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Ντέταρι έμεινε για δύο σεζόν στον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας 35 γκολ σε 51 ματς. Κατέκτησε μόλις ένα Κύπελλο το 1990, ενώ στα τέλη της δεκαετίας αποχώρησε για την Μπολόνια, λόγω του οικονομικού σκανδάλου που είχε προκύψει με τον Κοσκωτά.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24