Πως να εκμεταλλευτούμe την πτώση απόδοση στο στοίχημα; Ειδική ανάλυση από το BetMarket σας τα εξηγεί ωραία.

Τι είναι αυτό που καθορίζει τις τελικές τιμές; Τι οδηγεί μια απόδοση να πέφτει και αντίστοιχα μια άλλη να ανεβαίνει; Το BetMarket.gr αναλύει.

Πάρα πολλοί παίκτες μελετούν καθημερινά την πορεία των αποδόσεων, τον τρόπο που κινείται η στοιχηματική αγορά και κυρίως ψάχνουν τα παιχνίδια εκείνα που έχουν μεγάλες αποκλίσεις στα σετ τους, συγκριτικά με το άνοιγμα των αποδόσεων. Τις αρχικές τιμές που είχαν δοθεί δηλαδή.

Το προκλητικό 2.10 στο Βικελίδης και τα γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Το προκλητικό 2.10 στο Βικελίδης και τα γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ποιος βγάζει αποδόσεις

Παλαιότερα κάθε στοιχηματικό site έβγαζε τα δικά του σετ αποδόσεων. Πλέον, με τη διάδοση και εξάπλωση του διαδικτύου και τους… πονηρούς παίκτες που ψάχνουν τις τρύπες από τον τη μία στοιχηματική εταιρία στην άλλη, η αγορά έχει λάβει τα μέτρα της. Οι αποκλίσεις δεν είναι μεγάλες. Δεν θα δούμε στο ένα site τον άσο φαβορί και σε ένα δεύτερο site φαβορί το διπλό. Κάθε μπουκ προσαρμόζεται στην αγορά πριν από τους παίκτες, έτσι όλα τα σετ που κυκλοφορούν έχουν μια σχετική ομοιομορφία.

Τα στοιχεία που κρίνουν το σετ είναι πάρα πολλά και πλέον όλα αυτά… εισάγονται σε ένα «μαγικό ρομπότ» που αφού περάσει από πάνω τους χιλιάδες φίλτρα και μεταβλητές, καθορίζει ποιος θα είναι το φαβορί κάθε αναμέτρησης.

Ποια είναι αυτά τα φίλτρα; Η φόρμα, το βάρος της φανέλας, το όνομα της ομάδες, οι τραυματισμοί, το παρασκήνιο και πολλά ακόμη που βάζουμε και οι ίδιοι οι παίκτες στη μελέτη μας.

Με το συν, στην πλευρά του «ρομπότ» να είναι πως τα βλέπει με ψυχρό μάτι, αλλά και το γεγονός πως θυμάται τα πάντα! «Θυμάται» πόσες ευκαιρίες φτιάχνει κάθε ομάδα, σε ποιο λεπτό σκοράρει, ποιες αντιπάλους κερδίζει ευκολότερα, τι κάνει μετά από μεσοβδόμαδα παιχνίδια κτλ.

Γιατί αλλάζουν οι αποδόσεις

Και αφού, λοιπόν, αυτό το «μαγικό ρομπότ» τα κάνει όλα τέλεια, ποιος ο λόγος να αλλάξει μια απόδοση.

Μα δεν την αλλάζει αυτό! Την απόδοση την αλλάζουν οι παίκτες!

Οσο περίεργη και αν ακούγεται η παραπάνω πρόταση, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Την τελική απόφαση για το σετ αποδόσεων την παίρνουν οι ίδιοι οι παίκτες με τις κινήσεις τους. Γι αυτό και όσο ποντάρεται ένα σημείο, τόσο χαμηλώνει η τιμή του.

Ποιος όμως είναι ο πραγματικός λόγος που συμβαίνει αυτό. Γιατί το κάθε στοιχηματικό site επηρεάζεται από τη γνώμη και τα πονταρίσματα της αγοράς.

Η απάντηση είναι απλή: Δεν επηρεάζεται, προσαρμόζεται!

Ο στόχος κάθε στοιχηματικής εταιρίας είναι να κερδίσει ό,τι κι αν συμβεί στο παιχνίδι. Και έχει τον τρόπο να τον πετυχαίνει. Ο λόγος που «πειράζει» συνέχεια τις αποδόσεις είναι επειδή θέλει όταν το παιχνίδι λήξει να εισπράξει περισσότερα από εκείνα που θα πληρώσει.

Σκεφτείτε έναν αγώνα ποδοσφαίρου που λήγει με νίκη του γηπεδούχου. Μετά τη λήξη ο μπουκ θα πληρώσει όσους πόνταραν στον άσο και θα εισπράξει από εκείνους που είχαν βάλει τα λεφτά τους στο Χ και το 2. Μέχρι να αρχίσει το ματς «πειράζει» το σετ… καλώντας τους παίκτες να βάλουν τα λεφτά τους. Και το ίδιο κάνει και στο live. Αλλάζει, προσαρμόζει το σετ και «ζητά» λεφτά στα τρία σημεία ώστε να εξασφαλίσει πως ότι και να γίνει ο ίδιος θα είναι κερδισμένος. Ο μόνος που τελικά ρισκάρει είναι ο παίκτης, ποτέ οι στοιχηματικές εταιρίες!

Εχει νόημα να κοιτάμε τις αλλαγές των αποδόσεων

Ετσι μένει το ερώτημα, αν όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι των sites ή πραγματικά έχει νόημα να κοιτάμε την πορεία της αγοράς.

Ναι, έχει νόημα να τις κοιτάμε. Οχι επειδή η απόδοση που αλλάζει μας δείχνει τι θα γίνει τελικά στο παιχνίδι, αλλά επειδή καμία αλλαγή της απόδοσης δεν γίνεται αναίτια! Κάθε αλλαγή της απόδοσης συμβαίνει επειδή την όρισε η αγορά. Και η αγορά ορίζει/διαφοροποιεί κάτι όταν συμβαίνει κάτι.

Μια πτώση του διπλού μπορεί να σημαίνει πως προέκυψε μια σημαντική απουσία στον γηπεδούχου που οδηγεί τον κόσμο να τον κοντράρει. Είναι βέβαιο πως θα πέσει η απόδοση του διπλού, αλλά δεν σημαίνει πως θα βγει και σίγουρα διπλό το παιχνίδι.

Μια άνοδος του under μπορεί να σημαίνει πως στο γήπεδο οι συνθήκες είναι πολύ κακές για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Είναι βέβαιο πως θα πέσει η απόδοση του under, αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα μπούνε γκολ στο παιχνίδι.

Μια άνοδος του άσου μπορεί αν σημαίνει πως η φιλοξενούμενη ομάδα είχε πρόβλημα με το ταξίδι της και είναι υπερβολικά κουρασμένη από τη μετακίνηση.

Συμπερασματικά, κάθε μεταβολή στην απόδοση γίνεται για κάποιο λόγο. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα επιβεβαιωθεί και το σημείο. Ως παίκτες οφείλουμε να δίνουμε σημασία στην πορεία της αγοράς και να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τις κινήσεις της ως μέρος της μελέτης μας.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24