Βαρύ κλίμα στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από την ΑΕΚ, με τους παίκτες να αδημονούν για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για αντίδραση.

Ο Ολυμπιακός περνά μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της φετινής σεζόν, με την ήττα από την ΑΕΚ να αφήνει έντονο αποτύπωμα σε ψυχολογία και εικόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν απαντήσεις, την ώρα που το κλίμα στο Ρέντη παραμένει βαρύ και γεμάτο προβληματισμό.

Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού δεν ικανοποιεί, ενώ η έλλειψη αντίδρασης σε κρίσιμα παιχνίδια αυξάνει την πίεση. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να διαχειριστεί μία απαιτητική κατάσταση, ίσως την πιο περίπλοκη από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Παρά τη στήριξη που διατηρεί, γνωρίζει ότι η ομάδα χρειάζεται άμεση αλλαγή προσέγγισης και έντασης.

Αμραμπάτ ή Μπρόζοβιτς; Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει μεγάλη κίνηση στο κέντρο
Αμραμπάτ ή Μπρόζοβιτς; Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει μεγάλη κίνηση στο κέντρο

Στο εσωτερικό της ομάδας, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και εκφράζουν ξεκάθαρα την ανάγκη για άμεση αγωνιστική δράση. Πολλοί εξ αυτών θα ήθελαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να έρθει άμεσα. Έτσι ώστε να «καθαρίσουν» το μυαλό τους μέσα από μία δυνατή εμφάνιση.

Η διακοπή λειτουργεί αντίστροφα για τον Ολυμπιακό. Αντί να προσφέρει ηρεμία, επιβαρύνει την κατάσταση, καθώς το αρνητικό αποτέλεσμα παραμένει «νωπό». Οι προπονήσεις συνεχίζονται με ένταση. Όμως η απουσία αγώνων κάνει τον χρόνο να κυλά αργά για τους «ερυθρόλευκους».

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η επιστροφή στην ουσία. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να δημιουργήσει, δεν βρίσκει εύκολα γκολ και δείχνει αστάθεια στα κρίσιμα σημεία των αγώνων. Το επόμενο διάστημα κρίνει πολλά, τόσο για τη βαθμολογική πορεία όσο και για την ψυχολογική ανάκαμψη της ομάδας.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο πλησιάζει και αποκτά χαρακτήρα «τελικού». Ο Ολυμπιακός θέλει να βγάλει αντίδραση, να δείξει χαρακτήρα και να επανέλθει σε τροχιά επιτυχιών. Μέχρι τότε, κάθε ημέρα προετοιμασίας αποκτά ξεχωριστή σημασία σε μία περίοδο που δοκιμάζει τις αντοχές όλων.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…