Το ΣΕΦ έχουμε δει ότι με την τωρινή διοίκηση κάνει βήματα έτη φωτός μπροστά και συνεχώς βελτιώνεται. Ποιος ο λόγος πλέον ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει;

Ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια είναι δίχως… γήπεδο. Κανείς δεν είχε ασχοληθεί, μέχρι που δεν πήγαινε άλλο. Η αρχική σκέψη ήταν η ομάδα να κάνει δικό της γήπεδο στο Ελληνικό. Προφανώς και αυτό άμεσα οπισθοχώρησε. Οι λόγοι; Προφανές. Η έδρα του Ολυμπιακού, ο κόσμους του, το φρούριό του… είναι εδώ, στον Πειραιά.

Το ΣΕΦ η αλήθεια είναι πως με την προηγούμενη διοίκηση και όχι μόνο, μόνο γήπεδο Μπάσκετ δεν θύμιζε. Ένα ερείπιο, δίχως περιποίηση και το μόνο που ενδιέφερε ορισμένους, απλά είναι ότι αρπάξουν.

Η νέα διοίκηση έφερε μία νέα ελπίδα. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη έχει μεταμορφώσει, ένα σκουπιδαριό σε μία περιοχή ώστε να μπορεί να πάει κάποιος και να… αναπνέει καθαρό αέρα. Είπαμε, θυμηθείτε το πως ήταν δύο χρόνια πίσω. Εδώ όταν ξεκίνησε η κ. Τσιλιγκίρη με τα «τρομερά» έργα που έκαναν οι προηγούμενοι, δεν είχε θέρμανση. Θυμηθείτε έναν αγώνα που είχε δώσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και αγανάκτησαν οι αντίπαλοι. Η ξεφτίλα μας; Πανευρωπαϊκή! Έφεραν κουβέρτες γιατί κρύωναν.

Όλα είπαμε, αλλάζουν. Ο Ολυμπιακός το βλέπει και το ζει από πρώτο χέρι πλέον. Η λύση του Ελληνικού έχει οπισθοχωρήσει στο μυαλό των ανθρώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ πλέον η λύση του ΣΕΦ είναι πολύ δελεαστική. Μέχρι και πριν δύο χρόνια ήταν το αντίθετο. Πλέον όλα είναι διαφορετικά όμως.

Οι πρώτες συζητήσεις….

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αφήσει τον χρόνο να πάει χαμένο. Μπορεί οι αδερφοί Αγγελόπουλοι να μην μιλάνε, να μην κάνουν δηλώσεις ή εφέ, δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτονται και το αύριο. Μέσα στο πλάνο που έχουν αναφέρεται το ΣΕΦ. Το γήπεδο που ο Ολυμπιακός θέλει να έχει, όχι εξ ολοκλήρου, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι είναι το ΣΕΦ. Μιλάμε για την κεντρική αρένα πάντα, η οποία έχει τις κερκίδες, τα αποδυτήρια, τα δημοσιογραφικά. Όλο τον κεντρικό τομέα.

Οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλά επίπεδα και οι εξελίξεις δεν είναι απίθανο, να επέλθουν και άμεσα. Όλοι ξέρουν ότι μία τέτοια κίνηση θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη πνοή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Είπαμε, ακόμα είναι σε συζητήσεις, αλλά με το κλίμα να είναι θετικό όλα τα σενάρια είναι υπαρκτά όπως σας τα αναφέρουμε…

Η συζήτηση αναφέρει…

Ο Ολυμπιακός θέλει ναι μεν την κεντρική Αρένα στο ΣΕΦ, αλλά όχι μόνο. Που θα είναι οι Ακαδημίες, η υποδομές της ομάδας; Μέσα το ΣΕΦ έχει άλλωστε γυμναστήριο και άλλα πολλά. Όλα τα εσωτερικά ο Ολυμπιακός θέλει να τα εκμεταλλευτεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Αθλητών του, αλλά και των νέων παιδιών.

Πέρα όμως από αυτά που μπορεί να θεωρηθούν και αυτονόητα η κουβέντα δεν τελειώνει εκεί. Μέσα λοιπόν σε όλα αναφέρεται ότι στόχος είναι η Μπουτίκ να μεταφερθεί και να στεγάζεται υπό τις αιγίδες του ΣΕΦ, ενώ μέσα σε όλα έχει ακουστεί… και το άνοιγμα καφέ από την πλευρά της ΚΑΕ.

Το ΣΕΦ δεν είναι μόνο ο κεντρικός τομέας…

Όταν μιλάμε για ΣΕΦ ξέρετε για τι έκταση μιλάμε; Μιλάμε για 400 στρέμματα! Ο Ολυμπιακός θα έχει στην κατοχή του ένα κομμάτι. Από κει και πέρα το υπόλοιπο θα συνεχίζεται να αξιοποιείται από τους ανθρώπους που θα είναι στην διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι μέσα στα πλάνα είναι να και στα σχέδια που θα βγουν το νέο κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό να είναι στο ΣΕΦ. Πάρκα, παιδικές χαρές, ποδηλατοδρόμια, καφετέριες. Το ΣΕΦ ήδη είναι ένας αγαπητός προορισμός, ενώ θα είναι και ο προορισμός του μέλλοντος για όλους. Εκτός από αυτό θα έχει και «ερυθρόλευκο» χρώμα.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24