Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζει ο Σάσα Βεζένκοβ είναι για το γεγονός ότι μένει στο παρκέ πολλά λεπτά, κάνοντας σχεδόν πάντα... κάτι σωστο!

Όταν λέμε πολλά λεπτά, εννοούμε ΠΟΛΛΑ! Πριν περάσουμε αναλυτικά στα στοιχεία να πούμε ότι αποδεικνύεται σε κάθε ματς ότι ο Σάσα Βεζένκοβ παρουσιάζει τρομερή βελτίωση από πέρσι.

Επομένως αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που καταναλώνει στο παρκέ. Η αναβάθμιση του ρόλου του ήρθε μαζί με τη βελτίωση. Πλέον είναι κομβικός για κάθε ομάδα της οποίας είναι μέλος.

Είτε μιλάμε για Ολυμπιακό, είτε μιλάμε για Εθνική Βουλγαρίας, ο Βεζένκοβ δίνει πράγματα που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αφενός το πολύ καλό σουτ τριών πόντων που διαθέτει, αφετέρου η πολύ καλή αντίληψη μέσα στη ρακέτα, αλλά και ο συγχρονισμός στα ριμπάουντ.

Στο πρωτάθλημα είχε 37.8%, στην Ευρωλίγκα 37% και στο Ευρωμπάσκετ 40% από την περίμετρο. Στις ίδιες διοργανώσεις τα ριμπάουντ που κατεβάζει ο «Βέζε» είναι 6.6, 5.9 και 12.2 κατά μέσον όρο.

Βεζένκοβ

Πιάσαμε μόνο τα δυο μεγάλα πλεονεκτήματά του καθώς είναι και εκείνα που σηματοδοτούν τη βελτίωση του αθλητή. Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο, που δεν καταγράφεται μόνο στατιστικά. Είναι η αντίληψη του παιχνιδιού. Το πότε ο Βεζένκοβ θα κόβει μέσα στη ρακέτα αντί να παίρνει ένα σουτ απέξω.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε τρομερά βήματα ως προς αυτό. Βελτιώνει τον τρόπο που ανοίγει χώρους, παίρνει αποφάσεις, αλλά και δημιουργεί.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι απλά… βιονικός!

Ο Βεζένκοβ μένει μέσα στο παρκέ όλο και περισσότερο. Είναι υπερπολύτιμος για κάθε ομάδα στην οποία συμμετέχει και αυτό φαίνεται και στους χρόνους συμμετοχής.

Στο  ελληνικό πρωτάθλημα σαφώς γίνεται διαχείριση. Έτσι, την κανονική περίοδο έμενε στο παρκέ 23 λεπτά και στα πλέι οφ 26.9 λεπτά κατά μέσον όρο.

Αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα έμεινε στο παρκέ για πάνω από 30 αγωνιστικά λεπτά, ενώ στο Ευρωμπάσκετ 37 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά.

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού και της Εθνικής Βουλγαρίας κυριολεκτικά έχει εκτοξεύσει την απόδοσή του. Εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο αθλητή που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ.

Ο Βεζένκοβ έφτασε μέσα σε λίγα χρόνια από νεαρός MVP της Α1 με τον Άρη, να είναι βασικό στέλεχος ομάδας Final 4 Ευρωλίγκας.

Εν κατακλείδι:

Ο Σάσα Βεζένκοβ βρήκε στον Ολυμπιακό κάτι που είναι απαραίτητο για την εξέλιξη ενός υπερταλαντούχου αθλητή. Την εμπιστοσύνη! Ο Μπαρτζώκας τον πίστεψε κι εκείνος τον επιβεβαιώνει σε κάθε εμφάνισή του με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24