Με τη σειρά του, ο δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης προχώρησε σε μία χειμαρρώδη ανάρτηση μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Με τη σειρά του, ο δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης προχώρησε σε μία χειμαρρώδη ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram σχολιάζοτας τη χρόνια «πελατειακή» πολιτική, τη νοσηρή πολιτική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών και τις συνέπειες αυτών των παθογενειών.

Πολιτική θύελλα έχει προκύψει το τελευταίο 48ωρο μετά την πρόταση μομφής του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή για την υπόθεση των Τεμπών, την οποία αναμένεται να στηρίξουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Τελείωσε» τον Πέτρο Φιλιππίδη σε 2 λεπτά ο Γιάννης Μπέζος: «Εγώ του το είχα πει…»
«Τελείωσε» τον Πέτρο Φιλιππίδη σε 2 λεπτά ο Γιάννης Μπέζος: «Εγώ του το είχα πει…»

Με ακόμα ένα μήνυμά του στα social media ο Τάσος Δούσης θέλησε να μοιραστεί με τους ακόλουθούς του τη σκέψη του για τα πρόστιμα στις πολυεθνικές. «Τους έκαναν τα μούτρα κρέας» αναφέρει στο ξέσπασμα του ο δημοσιογράφος με ειρωνικό προφανώς τόνο. Παράλληλα, δείτε τη θέση που πήρε για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Δούσης έγραψε:

«Πρόστιμα στις πολυεθνικές!Τους έκαναν τα μούτρα κρέας!

Πρέπει να άνοιξαν σαμπάνιες στα γραφεία τους, Ελαΐς-Unilever και P&G Eλλάς και έπιναν στην υγεία μας. Δηλαδή στην υγειά του κορόιδου.

Πρόστιμο λέει 1+1 εκ ευρώ στην κάθε πολυεθνική για αθέμιτες πρακτικές κερδοφορίας! Έλα… Οι «θεμιτές» πρακτικές κερδοφορίας που εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα βασικά είδη, με τον λαό να «στενάζει» στα ταμεία των σούπερ μάρκετ για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους μια χούφτα όμιλοι με αυτά τα κόλπα τι θα γίνει; Για διαβάστε αυτό…

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2021 για ΕΛΑΙΣ από 16,5 στα 38,5! Με τιμές του ‘21 φανταστείτε κέρδη με τις σημερινές τιμές!

Ελαΐς-Unilever. Κατά τη χρήση 2021 τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν στο ποσό των 38,5 εκατ. ευρώ, έναντι 16,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Ομοίως τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 36,5 εκατ. ευρώ, έναντι 13,2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 20,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 72% σε σχέση με το 2020, όταν κυμάνθηκαν σε 12,1 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη P&G Eλλάς για το 2021 δεν περιγράφω άλλο…

P&G Eλλάς: Τζίρος 276 εκατ. ευρώ, αύξηση κερδών 338,5% και μέρισμα 17,4 εκατ. ευρώ στην μητρική

Αναλυτικότερα, οι καθαρές πωλήσεις της προηγούμενης χρήσης (από 1η Ιουλίου 2021 έως 30η Ιουνίου 2022) ανήλθαν σε 276 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 8,4%. Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 4,32% από τα 92,7 εκατ. ευρώ στα 96,7 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων εκτινάχθηκαν κατά 216,18% από τα 5,8 εκατ. ευρώ στα 18,5 εκατ. ευρώ ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος που σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 338, 5% και ξεπέρασαν τα 14,16 εκατ. ευρώ όταν στην προηγούμενη χρήση είχαν κυμανθεί περί τα 3,2 εκατ. ευρώ.

Σας μετέφερα τα κέρδη των εταιριών, που μπήκαν τα πρόστιμα,για το 2021! Δεν μπορώ να σκεφτώ τα υπερκέρδη για το 2022 και 2023. Δεν είμαι κατά της κερδοφορίας το αντίθετο αλλά ένα λεπτό τα 2 εκ πρόστιμο για την αισχροκέρδεια που ζούμε είναι ΤΙΠΟΤΑ! Νομίζω πως είναι ένα νούμερο που επιτρέπει στις πολυεθνικές να κάνουν πάρτυ και να συνεχίσουν το ράλι και την κοροϊδία εις βάρος του Ελληνικού Λαού

Τι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ

Πλαφόν τώρα στις τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης,να εφαρμοστεί το μοντέλο που έχουμε στα φάρμακα δηλαδή ένα προϊόν να μπορεί να πωληθεί στην μέση τιμή των 3 φθηνότερων στην Ευρωζώνη πχ Ariel ποσό το πουλάνε στην Ευρώπη; Τόσο! Τσιμπάμε τις 3 χαμηλότερες τιμές κάνουμε μ.ο και λέμε τόσο μπορείς να πουληθείς στην Ελλάδα και άμα σου αρέσει! Το ίδιο για όλα τα προϊόντα των πολυεθνικών αλλά και των ελληνικών προϊόντων που κάνουν εξαγωγές. Έλα εδώ ρε μάγκα ποσο το πουλάς το γιαούρτι στην Γερμανία Αγγλία Βέλγιο; Τόσο! Οκ στην Ελλάδα θα το πλουτίσεις τουλάχιστον στην ίδια τιμή όχι 30% παραπάνω! Και όλα αυτά ελέγχοντας τα κέρδη από χρονιά σε χρονιά! Πέφτουν οι τιμές μετά η όχι!».

Πηγή: Athensmagazine.gr.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24