Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας είναι μια ομάδα που έχει ξεχωρίσει στην ΕΣΚΑ για πολλούς λόγους. Η οργάνωση, το πλάνο των ανθρώπων που ασχολούνται και η εμπιστοσύνη από γονείς, καθιστούν το σύλλογο σε έναν οργανισμό που ξεχωρίζει ήδη. Τα «μικράτα» που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, αλλά και το Ανδρικό τμήμα που ξεχωρίζει σε όλες τις κατηγορίες της ΕΣΚΑ.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας (ΝΟΣ) ιδρύθηκε το 1975, έχοντας σημαντική προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και την κοινωνία. Από το 2008 στελεχώθηκε το Ανδρικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, με συμμετοχή για αρκετά χρόνια στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Ο νυν προπονητής της Σαρωνίδας, Αλέξανδρος Γεωργαντάς είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτήν την ομάδα, έχοντας ένα μεγάλο όνειρο. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά «θέλουμε το ρόστερ, σε μερικά χρόνια να έχει παίκτες που θα έχουν βγει από τα σπλάχνα της ομάδας». Κι έγιναν αρκετές προσπάθειες στο να επιτευχθεί αυτό, όμως υπήρχαν κι αρκετά εμπόδια σε αυτήν την πορεία.

Τα πρώτα χρόνια, ο στόχος ήταν το να ευχαριστιούνται το μπάσκετ όσοι συμμετείχαν στην ομάδα. Οι βάσεις της επιτυχίας όμως, μπήκαν με τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, ενώ στην ΕΣΚΑ που συμμετέχει σήμερα, τα αποτελέσματα μόνο ικανοποίηση μπορούν να αφήσουν. Έχει δημιουργηθεί ένα ικανότατο σύνολο, με αθλητές από τις γύρω περιοχές και ο ΝΟΣ παρουσιάζει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Κατακτώντας επίσης τον σεβασμό.

THRYLOS24 TV LIVE – AFTER DARK 26/03/2022
THRYLOS24 TV LIVE – AFTER DARK 26/03/2022

Ο ιστορικός Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας, κατά τη φετινή σεζόν, κάνει μια ξεχωριστή και αξιοθαύμαστη πορεία στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Βρέθηκε στα… ψηλά της βαθμολογίας, έχοντας κάνει συγκλονιστικές εμφανίσεις και παίζοντας ως το τέλος το «χαρτί» της ανόδου, παλεύοντας με νύχια και με δόντια για να το πετύχει. Άλλωστε, η διαφαινόμενη άνοδος φέτος, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που θα έχει ιστορικά ο σύλλογος και το τμήμα μπάσκετ. Επιπλέον όμως, απολαμβάνει τους καρπούς της προσπάθειας που πραγματοποιείται αρκετό καιρό. Πέραν του Ανδρικού, όπου στελεχώνεται από νεαρούς αθλητές, κάνοντας ένα «πάντρεμα» με την εμπειρία, υπάρχουν και οι Ακαδημίες του συλλόγου. Μπορεί στο Ανδρικό τμήμα να συμμετέχουν αθλητές της περιοχής, με περίσσιο ταλέντο όπως οι Τσόλας, Καραπιστόλης, Σακελλάρης, ξεχωρίζοντας με την ικανότητά τους, αλλά και το ήθος τους. Όμως, υπάρχουν «διαμαντάκια» που… έρχονται!

Συγκεκριμένα, το τμήμα MINI έκανε μια «τρελή» πορεία, όντας αήττητο στις επίσημες αγωνιστικές που είχε κληθεί να δώσει. Φυσικά, οι μικροί αυτοί αθλητές αποτελούν το μέλλον της ομάδας. Δεν είναι μυστικό πως πλάνο του συλλόγου είναι, το ανδρικό τμήμα να στελεχώνεται κυρίως από παιδιά που έχουν προέλθει απ’ τις Ακαδημίες. Τα «μικράτα» του ΝΟΣ έχουν περίσσιο ταλέντο και σίγουρα έχουν τραβήξει τα βλέμματα. Χαρακτηριστικά φέτος, η ομάδα το ΝΟ Σαρωνίδας για το τμήμα Mini έχει καταφέρει να πάρει δύσκολες νίκες με ομάδες όπως ο ΓΣ Κορωπίου, ΟΚΑ Μεσογείων, ΑΟΚ Ακαδημία Αθηνών, καθώς ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στις δοκιμασίες. Οι μικροί αθλητές συγκεντρώνουν συνεχώς θετικά σχόλια, από φίλους και αντιπάλους.

Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Στόχος μας είναι οι νεαροί αθλητές μας να αποκτήσουν αθλητική παιδεία κι αθλητική νοοτροπία. Επίσης, θέλουμε να μάθουν τα βασικά του μπάσκετ δίπλα μας, ώστε με αυτόν τον τρόπο να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην αναγέννηση του Ελληνικού αθλητισμού».

Οι γονείς από πλευράς τους έχουν αγκαλιάσει τις προσπάθειες του συλλόγου, απολαμβάνοντας παράλληλα τα παιδιά τους να αγωνίζονται με τα χρώματα του Ναυταθλητικού Ομίλου Σαρωνίδας. Αναμφίβολα, η εμπιστοσύνη από πλευράς γονέων έχει δώσει τη δύναμη στον ΝΟΣ να συνεχίσει αδιάκοπα, με στόχο να δημιουργήσει τους αθλητές, αλλά και τους ανθρώπους του αύριο.

Οι προπονητές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα των αθλητών. Υπάρχει ευγενής άμιλλα στο παρκέ, αλλά και αφομοίωση των όσων δουλεύουν με τους προπονητές. Οι γνώσεις και η εμπειρία που διαθέτουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα «μικράτα» του ΝΟΣ είναι πολύτιμες. Πλάνο του συλλόγου είναι να δημιουργηθεί κάτι θαυμαστό τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα βοηθήσει και την περιοχή του Δήμου Σαρωνικού.

Βέβαια, για να επιτευχθεί όλο αυτό έχουν παίξει σημαντικό ρόλο κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι με το μεράκι και την τεχνογνωσία τους στο μπάσκετ, βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τον σύλλογο και κατ’ επέκταση τον τοπικό αθλητισμό. Οι προπονητές, Αλέξης Γεωργαντάς και Βαλάντη Τσομπανάκη μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στους μικρούς αθλητές. Η Διοίκηση με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μακρή, αλλά και τον Γενικό Αρχηγό Γιάννη Πρέκα, βρίσκεται πάντοτε κοντά στα τμήματα του συλλόγου. Όπως έκανε και ο πρώην Πρόεδρος, Δημήτριος Βόγγολης, με την επί χρόνια παρουσία του.

Ενώ κι ο πολύπειρος Γιώργος Μόμτσος στέκεται σύμμαχος των προσπαθειών στον ΝΟΣ, καθώς γνωρίζει τον σωστό τρόπο οργάνωσης των Ακαδημιών. Ο ίδιος αποτελεί έναν πολύπειρο αθλητή, με χρόνια προσφοράς στα παρκέ, έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, Νήαρ Ηστ. Μάλιστα εκεί, αναδείχθηκε ο πρώτος σκόρερ ομάδας, ενώ βγήκε και τρίτος σκόρερ στην κατηγορία (Α2). Πολλοί θα τον γνωρίζετε επίσης κι από ένα ιστορικό στατιστικό, καθώς αποτελεί τον νεότερο αθλητή που έχει πετύχει καλάθι με τη φανέλα του Ολυμπιακού (το 1991, κατά την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παπάγου, όντας 16 ετών και 9 μηνών, στις 12/5/1990).

Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει και συμμετοχές με την Εθνική ομάδα Εφήβων της χώρας μας (όπως και στο διεθνές τουρνουά Εφήβων του 1991 στο Μάνχαϊμ).

Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί παρακάτω τον μεγάλο του στόχο για τα «μικρά» τμήματα του ΝΟΣ:

«Είχα την τύχη να περάσω από αρκετές ομάδες, έχοντας και τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τους μεγαλύτερους προπονητές, όπως ο κόουτς Ιωαννίδης, ο κόουτς Κυρίτσης ή ο κόουτς Κώστας Πολίτης. Αγωνίστηκα σε αρκετά παιχνίδια, από νεαρή ηλικία. Σημαντικό ήταν πως μαθαίναμε πραγματικό μπάσκετ, κάτι που έχει λείψει στην εποχή μας, καθώς οι περισσότεροι δίνουν έμφαση στα αθλητικά προσόντα.

Για παράδειγμα, ο Ιωαννίδης έφερνε ξένους προπονητές, ώστε να δουλέψουν μαζί μας τα ατομικά μας χαρακτηριστικά. Μέσα από όλη αυτήν την πορεία, έχω συγκεντρώσει εμπειρία για την ατομική κατάρτιση των παιδιών. Σημαντικό στοιχείο είναι το να μάθει κάποιος πρώτα μπάσκετ κι ύστερα να πλαισιωθεί από γυμναστική και προσόντα.

Αργότερα, πήγα στο Λαύριο, σκεπτόμενος τα επαγγελματικά, ήθελα όμως να προσφέρω σε παιδιά όλα όσα γνώριζα, αλλά και να μεταδώσω στοιχεία σε προπονητές. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εκεί, με πιτσιρικάδες όπως ήταν ο Μουράτης, ο Τσίρος, ο Τρικαλιώτης κ.α. Φτάσαμε στο σήμερα και ασχολούμαι με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Σαρωνίδας. Και θα τα αναφέρουμε όλα αναλυτικά.

Κάναμε μια προσπάθεια για συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία της περιοχής και συγκεκριμένα με τον ΑΟ Λαγονησίου και τον ΑΕΣΑΦ Κούρος, προσπαθώντας να βρούμε μια κοινή γραμμή. Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως περίμενα, δεν υπήρχε συνεννόηση. Αποφασίσαμε έτσι να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας ενός συλλόγου, ουσιαστικά από την αρχή. Είχαμε κάποιους ανθρώπους που είχαν τα παιδιά τους. Στόχος ήταν να βοηθηθούν τα παιδιά της περιοχής, να μην κάνουν αποστάσεις μακρινές και να γυμναστούν σωστά.

Συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους στον ΝΟΣ, όπως ο κ. Βόγγολης (πρώην πρόεδρος Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας) και ο κ. Σταματόπουλος. Εξεπλάγην με το ήθος και τις αξίες τους. Μόλις μας γνώρισαν, μας αγκάλιασαν και μας είπαν να πάρουμε εμείς τη σκυτάλη. Να γίνει μια σύμπραξη παλιών και νέων ανθρώπων, ώστε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που σκεφτόμαστε. Ο καθένας θα έβαζε αυτό που γνωρίζει καλύτερα, οι παλιοί τις αξίες τους και εμείς τα πράγματα πάνω στο μπάσκετ.

Στην αρχή συναντήσαμε κάποια εμπόδια με τον Δήμο Σαρωνικού, δεν είχαμε γήπεδο. Μάλιστα, σκεφτήκαμε να το προχωρήσουμε κάποια στιγμή ιδιωτικά το όλο πλάνο. Εν τέλει, ο Δήμος κατάλαβε αυτό που πάμε να κάνουμε και μας βοήθησε αρκετά. Βρήκαμε σύμμαχο τη Δημοτική Αρχή. Προλάβαμε μέσα στην καταστροφή με την πανδημία να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα Mini της ΕΣΚΑ, όντας αήττητοι, παρουσιάζοντας και πολύ καλό πρόσωπο. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που είναι σχολές χρόνια, όπως η Ελληνογερμανική, ο ΟΚΑ Μεσογείων, το Κορωπί. Κι όμως ο πρωτοεμφανιζόμενος ΝΟΣ ξεχώρισε, τους κερδίσαμε όλους και δείξαμε πως υπάρχουμε κι εμείς.

Προσπαθώ να περάσω στα παιδιά τη νοοτροπία του να κερδίζουν, να είναι πρωταθλητές, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στη ζωή. Πολλοί λένε πως σε αυτές τις ηλικίες, σημασία έχει η συμμετοχή. Εγώ είμαι αντίθετος σε αυτό. Θέλω να αγωνίζονται, να είναι νικητές. Βέβαια, μπορεί να είναι αδύνατον να κερδίζουν πάντα τους αγώνες μπάσκετ, όμως προσπαθώ να τους μάθω να μοχθούν για να κερδίσουν. Κι αν χάνουν, να μάθουν να σηκώνονται πιο δυνατοί. Το ίδιο σκεπτικό που θέλω και για τη ζωή τους. Προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό.

Μαζί με τις Ακαδημίες, χρειάζεται και το Ανδρικό τμήμα. Αυτά τα παιδιά από τις Ακαδημίες, μαθαίνοντας μπάσκετ, θα αρχίσουν σιγά σιγά να πλαισιώνουν και την Ανδρική ομάδα. Ονειρεύομαι, αυτά τα παιδιά να είναι ο λόγος που θα γεμίζουν τα γήπεδα, να παίζουν αξιόλογο μπάσκετ, ο κόσμος να το αγκαλιάσει όλο αυτό και όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Στόχος μας είναι να ανεβαίνει κατηγορίες ο ΝΟΣ, να το χαιρόμαστε και να «παράγουμε» καλούς αθλητές και καλούς ανθρώπους, μαχητές! Κάποιοι θα προσπαθήσουν να παίξουν μπάσκετ, κάποιοι θα βγουν στη ζωή.

Θέλω να πω κάποια πράγματα, για ανθρώπους που έχουν βοηθήσει αρκετά όλο αυτό το διάστημα τον ΝΟΣ. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας, Κωνσταντίνος Μακρής, που έχει αναλάβει μετά τον κ. Δημήτρη Βόγγολη είναι ένας τρομερά οργανωτικός άνθρωπος. Υπάρχει επίσης ο Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Κούκιαρης, Νίκος Σταματόπουλος και Σπύρος Δημητρίου (άνθρωποι από την παλαιά Διοίκηση). Αυτοί αποτελούν την σύνδεση με τον Δήμο, βοηθούν σε πολλά επίπεδα.

Γιάννης Πρέκας: Στηρίζει με κάθε τρόπο, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας είναι το μεράκι του! 

Υπάρχει κι ένας άνθρωπος, τον οποίο γνώριζα αρκετά χρόνια κι είναι ο Γιάννης Πρέκας (Γενικός Αρχηγός του Ανδρικού τμήματος). Ήρθε φέτος και ήθελε να ασχοληθεί σε πρώτη φάση με το Ανδρικό τμήμα. Είμαι άνθρωπος που δεν ενθουσιάζομαι εύκολα, όμως πρώτη φορά συναντώ τόσο ορεξάτο άνθρωπο. Θετικό στο να ακούσει και να μάθει. Έχει αγκαλιάσει πραγματικά την ομάδα, δεν έχει όρια!

Ο Γιάννης όπως και εμείς, ό,τι κάνουμε το κάνουμε αφιλοκερδώς. Αντιθέτως κάποιοι βάζουν και χρήματα. Γι’ αυτό έχει και μεγάλη επιτυχία αυτό που κάνουμε, και θα συνεχίσει να έχει. Ο Πρέκας είναι ένα κεφάλαιο για τον ΝΟΣ, αυτόν τον χρόνο έχει κάνει κάτι διαφορετικό και νομίζω πως κάθε χρόνο θα κάνει και σπουδαιότερα πράγματα, διότι το αγαπάει αυτό που κάνει.

Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας | Πολύπειροι προπονητές σε αυτήν την προσπάθεια! 

Πρωταρχικός στόχος στην όλη προσπάθεια είναι να μπουν οι σωστές βάσεις. Σημαντικό είναι το να υπάρχουν καλοί προπονητές. Πέραν εμού που θέλω να μεταδώσω όλα αυτά που ξέρω. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς ήταν ήδη στην ομάδα, όντας κι ο δημιουργός της, όμως δεν είχε τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω του, για να μεταδώσει κι εκείνος σωστά όλα όσα γνωρίζει. Τώρα πιστεύω του δίνεται η ευκαιρία και το πραγματοποιεί. Στον ΝΟΣ βρίσκεται και η πολύπειρη, Βαλάντη Τσομπανάκη. Η οποία κι εκείνη είναι ό,τι καλύτερο στον χώρο. Γενικά προσπαθούμε να έχουμε συνέχεια δίπλα μας το καλύτερο προπονητικό επιτελείο που θα μπορούσε να έχει η περιοχή, ώστε να κάνουμε την σωστή δουλειά για τα παιδιά.

Μετά τα τρομακτικά προβλήματα που είχαμε με τον Δήμο, ο κόσμος και ειδικά οι γονείς, αγκάλιασαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τον σύλλογο. Είδαν γρήγορα αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε και μας εμπιστεύτηκαν. Είχαμε πολύ περισσότερα παιδιά απ’ ότι περιμέναμε. Του χρόνου θα χρειαστούμε πολύ περισσότερες ώρες, ήδη κάναμε εγγραφές και στη μέση της χρονιάς»

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24