Ο Σάσα Βεζένκοφ οδεύει προς τον τίτλο MVP της EuroLeague, με ιστορικό ρεκόρ και σύγκριση με θρύλους της διοργάνωσης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποιεί μία από τις πιο εντυπωσιακές σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και όλα δείχνουν πως ο τίτλος του MVP της κανονικής περιόδου της EuroLeague δύσκολα θα του ξεφύγει. Η απόδοσή του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τον έχει τοποθετήσει στην κορυφή της γενικής αξιολόγησης, με σταθερότητα, παραγωγικότητα και καθοριστική επιρροή στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Η συζήτηση γύρω από τον MVP έχει ουσιαστικά κλείσει για πολλούς αναλυτές, καθώς ο Βεζένκοφ συνδυάζει ατομικά νούμερα υψηλού επιπέδου με την πορεία της ομάδας του στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, όπου ο Κέντρικ Ναν είχε κατακτήσει τον τίτλο, φέτος η κυριαρχία του φόργουορντ του Ολυμπιακού μοιάζει απόλυτη και δύσκολα αμφισβητήσιμη.

Πέρα από την ατομική διάκριση, ο Βεζένκοφ ετοιμάζεται να γράψει ιστορία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εφόσον επιβεβαιώσει την επικράτησή του, θα γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον θρυλικό Άντονι Πάρκερ που κατακτά δεύτερο βραβείο MVP κανονικής περιόδου στη EuroLeague. Ένα επίτευγμα που δεν έχουν καταφέρει σπουδαία ονόματα όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ή ο Θοδωρής Παπαλουκάς, παρότι έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στη διοργάνωση.

Η συνέπεια του Βεζένκοφ, η ικανότητά του να σκοράρει με πολλούς τρόπους και η επιρροή του σε άμυνα και ριμπάουντ τον καθιστούν σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό και ολόκληρη τη διοργάνωση. Αν δεν υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, ο τίτλος του MVP θα είναι η επιβεβαίωση μιας σεζόν απόλυτης κυριαρχίας.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…