Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Θύρας 7. H οικογένεια του Ολυμπιακού, οι οικογένειες των εικοσιενός θυμάτων της μεγαλύτερης αθλητικής τραγωδίας, έδωσαν το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πέρασαν κιόλας 42 ολόκληρα χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα που βύθισε στη θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα.

Ούτε οι λέξεις δεν είναι αρκετά δυνατές ώστε να αντέξουν τέτοιο βάρος. Πρόκειται για την ημέρα που έμεινε στην ιστορία για την τραγωδία της Θύρας 7 και τον άδικο χαμό 21 ανθρώπων, που έδωσαν τη ζωή τους για την αγαπημένη τους ομάδα.

Με φανέλα του Ολυμπιακού ο Αντρέας Περέιρα της Φούλαμ (pic)
Με φανέλα του Ολυμπιακού ο Αντρέας Περέιρα της Φούλαμ (pic)

Ο καιρός περνά, αλλά ποτέ και κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τα 21 αδικοχαμένα θύματα. Τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Οσα χρόνια και εάν περάσουν θα ζουν στη μνήμη μας. Θα είναι για πάντα μαζί μας.

Σαράντα δύο χρόνια από την ημέρα που γράφτηκε με μαύρο χρώμα στο βιβλίο του ελληνικού αθλητισμού και βύθισε στη θλίψη, στην στεναχώρια και στον πόνο ολόκληρη τη χώρα, αφήνοντας πίσω της ένα αναπάντητο «γιατί».

Μια ημέρα που ξεκίνησε ως γιορτή και κατέληξε ως τραγωδία. Από τους πανηγυρισμούς, στον σπαραγμό. Το λιμάνι της περηφάνιας και της εργατιάς από τη χαρά και τον ενθουσιασμό για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στη θλίψη και σε πόνο ανείπωτο.

Τα 21 θύματα της Θύρας 7

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Μπορεί φέτος να συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (8/2/1981), αλλά ποτέ και κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τα 21 αδικοχαμένα θύματα», ανέφερε σε μήνυμά του, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, για την μαύρη επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7.

Ολυμπιακός; Ετοιμάζει «βόμβα» με επιθετικό του ατζέντη Ζόρζε Μέντες!
Ολυμπιακός; Ετοιμάζει «βόμβα» με επιθετικό του ατζέντη Ζόρζε Μέντες!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24