Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δεύτερη μεγάλη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την Τρίτη, 21 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δεύτερη μεγάλη σύσκεψη υπό την ηγεσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας ενόψει του τελικού του Κόνφερενς Λιγκ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, που θα λάβει χώρα στις 29 Μαΐου στην “ΟΠΑΠ Αρένα” στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καθορίστηκαν λεπτομέρειες όπως οι ώρες και τα σημεία συγκέντρωσης και τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε οι φίλαθλοι να μεταβούν στο γήπεδο με ασφάλεια. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την ΕΛΑΣ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Γιαννακόπουλος σε Καρυπίδη: «Πρόσεξε τα λόγια σου γιατί θυμάμαι που μου είχες προτείνει να στήσουμε παιχνίδι»
Γιαννακόπουλος σε Καρυπίδη: «Πρόσεξε τα λόγια σου γιατί θυμάμαι που μου είχες προτείνει να στήσουμε παιχνίδι»

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με εκτεταμένη κινητοποίηση δυνάμεων. Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ζώνες ελέγχου γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια. Στην τελευταία ζώνη, περίπου 70 μέτρα από το γήπεδο, θα στηθεί μεταλλικός φράκτης από ιδιωτική εταιρεία για τον τελικό έλεγχο.

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα επιχειρήσουν στις ζώνες ελέγχου, χωρίς να υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών, καθώς και οι αστυνομικοί που θα αναλάβουν τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους.

Η αστυνομία θα προτρέψει τους φιλάθλους να αποφύγουν τη μετάβαση στο γήπεδο με ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα. Οι φίλαθλοι του Θρύλου θα αναχωρήσουν από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο και θα μεταβούν στον σταθμό Πευκάκια με ειδικούς συρμούς που δεν θα κάνουν στάσεις αλλού.

Οι οργανωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και θα μεταβούν στην Αγιά Σοφιά με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Οι μεμονωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι θα λάβουν οδηγίες από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για τις κινήσεις τους.

Η ΕΛΑΣ θα ζητήσει από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού για να διευκολύνει την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο.

Ειδικά μέτρα θα ληφθούν για τη μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι ΟΥΕΦΑ, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας θα χρειαστούν διαπίστευση προκειμένου να πάνε στα σπίτια τους την ημέρα του μεγάλου τελικού, κάτι που σίγουρα δεν έχει επαναληφθεί και είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24