Η διοργανώτρια αρχή της Volley League αποφάσισε την σεζόν 2024-2025 θα αυξήσει τον αριθμό των ξένων στους 5 και των ομάδων στις 12. Κατεβαίνει κανονικά στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ.

Όπως προέκυψε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ, οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, διαβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για εξόφληση η διακανονισμό των παλιών οφειλών προκειμένου η ομάδα να λάβει μέρος χωρίς προβλήματα στο νέο πρωτάθλημα.

Παράλληλα στο ΔΣ, συζητήθηκε η αύξηση των ομάδων από 10 σε 12 από την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και αποφασίστηκε οτι θα γίνει αποδεκτή η αύξηση αυτή, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της αύξησης των αλλοδαπών αθλητών.

Αναλυτικά η Volley League αναφέρει:

Την τελευταία της συνεδρίαση για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.Π., όπου μεταξύ άλλων επικυρώθηκε η βαθμολογία της σεζόν 2022-23 και λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1. Επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

2. Έγινε επιβεβαίωση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα κύπελλα Ευρώπης.

3. Έγινε ενημέρωση για προβιβασμό ομάδων Pre League στην Volley League και για την εγγραφή των νέων μελών του συνεταιρισμού, ίδρυσης, έγκρισης και λειτουργίας Τ.Α.Α. για την συμμετοχή τους στη Volley League 2023-24.

4. Το σώμα ψήφισε για άλλη μια φορά και πλέον με απόλυτη πλειοψηφία την αύξηση των αλλοδαπών αθλητών, τουλάχιστον κατά έναν από την αγωνιστική σεζόν 2024-25.

5. Στο Δ.Σ. παρευρέθηκαν ως θεατές οι εκπρόσωποι της Α.Ε.Κ. και της Καλαμάτας 80, οι οποίοι δήλωσαν οτι θα συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της Volley League 2023-24. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Α.Ε.Κ., κ. Λευτέρης Αρχόντης, διαβεβαίωσε το Δ.Σ. οτι παρά το μεγάλο ύψος των οφειλών του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. από τα προηγούμενα χρόνια, η νέα διοίκηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για εξόφληση ή διακονισμό των παλαιών οφειλών. Επίσης δεσμεύτηκε οτι η προσπάθεια αυτή (ρύθμιση παλαιών οφειλών) θα λάβει χώρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με σκοπό το Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ., οσο το δυνατό συντομότερα να ενημερώσει την Ε.Σ.Α.Π. για την επίτευξη ή μη της προσπάθειας να αγωνιστεί στη Volley League 2023-24.

6. Έγινε πρώτη ενημέρωση για το καλεντάρι της αγωνιστικής περιόδο 2023-24.

7. Ενημερώθηκαν τα μέλη για την αγορά, 2ου Video Check (V.A.R.) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των πρωταθλήματος της Volley League 2023-24.

8. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΕΡΤ Α.Ε. με σκοπό την επίτευξη νέας συμφωνίας, πιο βελτιωμένης σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

9. Έγινε συζήτηση για την αύξηση των ομάδων απο 10 σε 12 απο την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και αποφασίστηκε οτι θα γίνει αποδεκτή η αύξηση αυτή, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της αύξησης των αλλοδαπών αθλητών.

10. Έγινε συζήτηση και για θέματα ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ και αποφασίστηκε στο άμεσο μέλλον να διεξαχθούν συζητήσεις με την Ε.Ο.ΠΕ. με σκοπό τον ρόλο της Ε.Σ.Α.Π. στην αναβάθμιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας για το ανδρικό βόλεϊ.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24