Ο Σιμόν Μαρτσίνιακ παραδέχθηκε το λάθος για το οποίο θα έπαιρνε διαφορετική απόφαση στον τελικό του Μουντιάλ...

Η διαιτησία του Σιμόν Μαρτσίνιακ θα μνημονεύεται ως μία από τις καλύτερες σε τελικό Μουντιάλ, παρά τις «φωνές» της «Equipe» και του γαλλικού τύπου.

Ο Πολωνός κατηγορήθηκε από τη γαλλική εφημερίδα για τη φάση του τρίτου γκολ της Αργεντινής, το οποίο βάσει κανονισμού ήταν αντικανονικό καθώς εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αναπληρωματικοί παίκτες της Αλμπισελέστε.

Σε δηλώσεις του, βέβαια, ο ίδιος ο Μαρτσίνιακ τόνισε πως τέτοιες τυπικότητες δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και αντιπαρέβαλε τη φάση του τρίτου γκολ της Γαλλίας ως ανάλογο περιστατικό, καταρρίπτοντας έτσι μια και καλή τα σενάρια περί αλλοίωσης αποτελέσματος.

Ωστόσο, λάθη έγιναν και για τον Πολωνό ρεφ ένα είναι εκείνο που αναγνωρίζει και που θα άλλαζε αν του δινόταν ξανά η ευκαιρία.

«Φυσικά και έγιναν λάθη στον τελικό. Διέκοψα μια αντεπίθεση της Γαλλίας μετά από άσχημο τάκλιν του Μάρκος Ακούνια. Φοβόμουν ότι o παίκτης ήθελε να μείνει στο χορτάρι και διάβασα λάθος τη φάση γιατί δεν συνέβη τίποτα σοβαρό κι έτσι θα μπορούσα να έχω αφήσει το πλεονέκτημα και μετά να γυρίσω πίσω και να δώσω την κίτρινη κάρτα στον Ακούνια. Είναι δύσκολο όμως, σε έναν τέτοιο τελικό, έκανα αυτό το λάθος στα τυφλά. Το σημαντικό είναι πως δεν σημειώθηκαν μεγάλα λάθη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24