Αναγνώριση από την Ασιατική χώρα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και την ακουστική περιγραφή για τους οπαδούς με οπτική αναπηρία

Στον αγώνα με τον Άρη, πριν μία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα ακουστικής περιγραφής στο Καραϊσκάκη για άτομα με οπτική αναπηρία και κινέζικο δίκτυο ήταν εκει για να καταγράψει το πώς έζησαν αυτοί την εμπειρία οι συνάνθρωποί μας που έχουν πρόβλημα με την όραση.

Δέκα τυφλοί φίλοι των ερυθρόλευκων ήταν αυτοί που έζησαν το σύστημα της ακουστικής περιγραφής και ο Νίκος Γαβαλάς, στέλεχος της ΠΑΕ, ανέφερε τα παρακάτω σε ανάρτησή του στο Facebook για το ενδιαφέρον που έδειξε κινέζικο δίκτυο για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (2-1): Αλύγιστος Θρύλος, με μαγκιά κι ανατροπή!
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (2-1): Αλύγιστος Θρύλος, με μαγκιά κι ανατροπή!
«Οι δέκα τυφλοί συμπολίτες μας, που παρακολούθησαν τους αγώνες με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ χάρη στην υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής, έφυγαν από το Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με ανάμεικτα συναισθήματα. Είχαν χαρά, συγκίνηση, αγωνία και ευτυχία, απολαμβάνοντας την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής.

Θα μας μείνει αξέχαστη η στιγμή κατά την οποία ο κ. Γιώργος μας αγκάλιασε με δάκρυα στα μάτια, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει μετά το ματς με τον Άρη. Ήταν το ευχαριστώ του για το γεγονός πως χρειάστηκε να κυλήσουν πολλές δεκαετίας για να καταφέρει να «δει» για πρώτη φορά στη ζωή του έναν αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Αλλά και το χαμόγελο του 13χρονου Νεκτάριου, του πρώτου τυφλού έφηβου, που απήλαυσε την πρωτοποριακή υπηρεσία, θα το έχουμε για πάντα συντροφιά μας.

Το link από το Ράδιο Πάντειον Sports με την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής από τους φοιτητές του, μοιράστηκε στις κοινότητες των τυφλών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι αξιοσημείωτο πως με αυτή την παροχή είχαν συντροφιά άτομα με οπτικές βλάβες σε πολλές πόλεις της χώρας μας, όπως και στις Η.Π.Α., τη Σουηδία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και την Τσεχία.

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, CGTN προκειμένου να καταγράψει την εμπειρία των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης. Το σχετικό ρεπορτάζ θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κίνα. Επιπλέον, ήρθαμε σε συμφωνία με την UEFA, ώστε η υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής να είναι διαθέσιμη στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου στο Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Χθες, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν παρούσα στο ετήσιο συνέδριο για την εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη, το οποίο διοργανώθηκε για ενδέκατη χρονιά στην Ελλάδα. Εκεί παρουσιάσαμε την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής, που προσφέρουμε μόνιμα στους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες επτά ημέρες μας δημιουργούν αίσθημα ευθύνης για να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας με οπτική αναπηρία. Είναι βέβαιο πως άπαντες στον Ολυμπιακό θα προσπαθούμε καθημερινά να αναζητούμε νέους τρόπους, ώστε το γήπεδό μας να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε ανθρώπους με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.

Olympiacos FC Πάντειον Πανεπιστήμιο, Πρύτανις – Panteion University, Rector Ράδιο Πάντειον UEFA Με Άλλα Μάτια».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24