Η ομάδα U-17 της μικρής χώρας από την Ωκεανία συμμετέχει στο Μουντιάλ που διεξάγεται στην Ινδονησία

Η Εθνική U-17 της Νέας Καληδονίας συμμετέχει στο Μουντιάλ της Ινδονησίας και ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για το ποδόσφαιρο της γενέτειράς του.
Ο Κριστιάν Καρεμπέ διακρίθηκε παγκοσμίως με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας και σε συλλογικό επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ποτέ δεν ξεχνά την πατρίδα του, τη χώρα στην οποία γεννήθηκε, τη Νέα Καληδονία.

Η ομάδα U-17 της μικρής χώρας από την Ωκεανία συμμετέχει στο Μουντιάλ που διεξάγεται στην Ινδονησία, έχασε με 10-0 από την Αγγλία και έχει ακόμη να παίξει με τη Βραζιλία και με το Ιράν.

Στον Ολυμπιακό τις ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζεις

Το στέλεχος του Ολυμπιακού μίλησε σε αφιέρωμα  για το ποδόσφαιρο της γενέτειράς του:
«Είναι πάντα προνόμιο να μιλάω για τη Νέα Καληδονία. Τη χώρα μου.

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ, πολύ δημοφιλές στην Ωκεανία. Όχι μόνο στη Νέα Καληδονία. Αλλά και στα Νησιά του Σολομώντα. Τα Φίτζι, το Βανουάτου και τη Νέα Ζηλανδία.

Έχουμε τον αυτόχθονα πληθυσμό μας, μοιραζόμαστε τον πολιτισμό μας. Και είμαστε περήφανοι για αυτό. Είναι ακόμα ένα γαλλικό έδαφος, με όλους να ζουν μαζί.

Περάσαμε πολλές δυσκολίες όταν ήμουν νέος με εμφύλιους πολέμους. Τώρα όμως έχουμε την ταυτότητά μας και μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Είμαστε περήφανοι για την κουλτούρα μας και για την ομάδα μας.

Η συνομοσπονδία έχει τώρα περισσότερα προγράμματα και ακαδημίες για να βοηθήσει στην εύρεση ταλέντων και να δώσει στα παιδιά τα κατάλληλα εργαλεία και υποδομές για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μεγάλη προβολή για τη χώρα μας, τη νεολαία μας αλλά και για να εμπνεύσει τις χώρες της περιοχής. Μπορούμε να μάθουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο σε έναν δύσκολο αγώνα. Μπορούμε να αποκτήσουμε γνώση. Ελπίζω ότι τα παιδιά μπορούν να μας εκπλήξουν και να μπορέσουν να αναληφθούν από συλλόγους στην Ευρώπη. Όσο περισσότερους αγώνες έχουμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν το επίπεδό τους. Στο ποδόσφαιρο, μιλάμε για πάθος και νοοτροπία», τόνισε ο Καρεμπέ.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24