Ο Ολυμπιακός έκανε το... ακατόρθωτο. Πήρε το UEFA Conference League και πλέον δίχως το άγχος των προκριματικών, κοιτάζει την επόμενη μέρα.

Το… φινάλε για τον Ολυμπιακό ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν είναι πλέον όνειρο, αλλά πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το UEFA Conference League. Η αλήθεια έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα πλέον.

Πέραν όμως του πρώτου Ευρωπαικού, τόσο για τον Ολυμπιακό, αλλά και το πρώτο σε συλλογικό επίπεδο για τη χώρα μας, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν μετά από πολλά χρόνια να μην έχουν το άγχος των προκριματικών και να κάνουν μία σωστή προετοιμασία, ενώ και αρκετοί απ’ τους παίκτες θα ξεκουραστούν. Κάτι πολύ σημαντικό για την χρονιά που θα μας έρθει και το νέο Γολγοθά που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πάλι.

Άμπι και Ρέτσος εγγυώνται για την άμυνα του Θρύλου!
Άμπι και Ρέτσος εγγυώνται για την άμυνα του Θρύλου!

Πλέον όμως με την ολοκλήρωση της χρονιάς, οι Πειραιώτες έχουν και θέματα να κοιτάξουν και να λύσουν για την επόμενη μέρα. Οι δανεικοί που είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο κορμός της επιτυχίας ίδιος, οι επιστροφές παικτών οι οποίοι ήταν δανεικοί, αλλά κι οι επόμενες κινήσεις, οι οποίες θα γίνουν, ώστε η ομάδα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Επιστρέφουν… οι δανεικοί και το ξεκαθάρισμα

Οι επιστροφές θα είναι πολλές. Το θέμα είναι το πώς διαχειρίζεσαι τόσες επιλογές που θα έχεις στα χέρια σου. Ειδικά όταν μιλάμε για παίκτες όπως ο Πεπ Μπιέλ, για τον οποίο έδωσες 6 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσεις. Μέσα στις υπόλοιπες επιλογές επιστρέφουν παίκτες όπως Ουσεϊνού Μπα, ο Πέπε, ο Ραμόν, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Πιέρ Κούντε, ο Τζόρνταν Χόλσγκροουβ, ο Μάριος Βρουσάι, ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Λοβέρα και ο Αλέξης Καλογερόπουλος.

 • Πεπ Μπιέλ (Άουγκσμπουργκ)
 • Ουσεϊνού Μπα (Μπασακσεχίρ)
 • Πέπε (Πάφος)
 • Ραμόν (Κουιάμπα)
 • Αγκιμπού Καμαρά (Ατρόμητος)
 • Πιερ Κουντέ (Ατρόμητος)
 • Τζόρνταν Χόλσγκροουβ (Εστορίλ)
 • Μάριος Βρουσάι (Ρίο Άβε)
 • Θανάσης Ανδρούτσος (Όσναμπρικ)
 • Μαξιμιλιάνο Λοβέρα (Ροσάριο)
 • Αλέξης Καλογερόπουλος (Βόλος)

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Ολυμπιακός πέρα από τις ανανεώσεις, τους δανεισμούς που πρέπει να κρατήσει, αλλά και τις προσθήκες που θα μας διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο, έχει να διαχειριστεί και παίκτες οι οποίοι… περισσεύουν.

Η πρώτη σκέψη είναι η… πώληση, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχεται το να δοθούν κάπου, εκ νέου δανεικοί. Εκεί, θα παίξει ρόλο και το είδος των προτάσεων που θα έχουμε στα χέρια μας. Πολύ σημαντικό αυτό. Πέρυσι να θυμίσουμε ότι από παίκτες που περίσσευαν, αλλά και από ενέργειες του Κορδόν, μπήκαν στα ταμεία μας περίπου 20 εκ. ευρώ. Κάτι ανάλογο θέλουν και φέτος οι άνθρωποι της ομάδας μας, μιας και είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο, όλοι απ όσους αναφέραμε, να βρουν ρόλο στην ομάδα της νέας χρονιάς.

Δανεικοί… για αγορά

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του να διαχειριστεί, ώστε να κρατήσει τους σίγουρους που επιθυμεί. Κάρμο, Ποντένσε και Όρτα είναι οι τρείς παίκτες, τους οποίους επιθυμεί ο Μεντιλίμπαρ, αλλά και η διοίκηση, να παραμείνουν κάτοικοι Πειραιά και τη νέα χρονιά. Άλλωστε, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε, πόσο μάλλον όταν φέρνει και ευρωπαϊκό τίτλο. Πρακτικά, η πιο δύσκολη υπόθεση είναι του Κάρμο. Από ‘κει και πέρα, Ποντένσε και Όρτα επιφανειακά μοιάζουν πιο προσιτές περιπτώσεις για να παραμείνουν.

Ξεκινάμε από τον Κάρμο. Έχει ρήτρα αγοράς 17.5 εκ. ευρώ. Πόσο εύκολο είναι Ελληνικός σύλλογος να μπορεί να διαθέσει τέτοιο ποσό για αγορά παίκτη; Κανείς. Οπότε στη συζήτηση θα μπουν διαφορετικοί τρόποι ώστε ο παίκτης της Πόρτο να παραμείνει στον Πειραιά. Ήδη κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν, το τί επιδιώκουν να κάνουν οι ερυθρόλευκοι. Ακούστηκε και αγορά του 50% για 8.5 εκ. ευρώ, αλλά και πρόταση για εκ νέου δανεισμό του παίκτη με ρήτρα τη νέα χρονιά, πιο μικρή στα 12.5 εκ. ευρώ, η οποία θα ήταν υποχρεωτική. Δύσκολη περίπτωση, όχι ακατόρθωτη όμως. Τόσο ο Βάσκος αναφέρουμε ξανά, όσο και η διοίκηση, θέλουν να τον κρατήσουν.

Εν συνεχεία έχουμε τους Ποντένσε και Όρτα. Παίκτες οι οποίοι, εξίσου πρόθεση όλων είναι η παραμονή τους στον Πειραιά. Ο Όρτα έχει ρήτρα στα 4.5 εκ. ευρώ, ενώ ο Ποντένσε στα 5 εκ. ευρώ. Δύσκολα δεν θα τους δούμε και τη νέα χρονιά εδώ.

Ο Ναβάρο θα επιστρέψει στη Πόρτο και δεν θα γίνει καν κουβέντα για αγορά του παίκτη, ενώ μένει ο Αλεξανδρόπουλος. Ο νεαρός Έλληνας χαφ, λόγω του ότι είναι ένας παίκτης που έχει άτομα στην ομάδα που τον θέλουν, θα προσπαθήσει να γίνει κίνηση με λιγότερα χρήματα από την οψιόν αγοράς του παίκτη, η οποία ανέρχεται στα 4.5 εκ. ευρώ. Αν δηλαδή τα βρουν με ένα ποσό στα 2.5 εκ. ευρώ, τότε κι εκείνος κατά πάσα πιθανότητα και τη νέα χρονιά θα είναι κάτοικος Πειραιά.

Ανανεώσεις… σε πολλαπλά επίπεδα

Εδώ η κατάσταση μοιάζει να είναι πιο απλή. Επιθυμία για αρχή και των τριών είναι η παραμονή τους. Τόσο για τον Φορτούνη, όσο και για τους Μασούρα και Τζολάκη. Είναι δεδομένο ότι έχουν προτάσεις για ανανέωση, είναι σε συζητήσεις και δεν θεωρούμε ότι κάποιος εξ αυτών δεν θα ανανεώσει.

Πιο κοντά σε ανανέωση δείχνει να είναι ο Κώστας Φορτούνης και μετέπειτα οι Τζολάκης και Μασούρας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν θα ανανεώσουν. Ειδικά ο Τζολάκης. Ο νεαρός τερματοφύλακας που τον εμπιστεύτηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στόχος είναι να παραμείνει και να είναι και τη νέα χρονιά βασικός.

Επιπλέον, υπάρχει η περίπτωση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Έχει ήδη +1 χρόνο στο συμβόλαιό του, μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία, που εφόσον περάσει ανανεώνεται αυτόματα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός τον θέλει για πολύ περισσότερο και γι’ αυτό τον λόγο τον «χρυσώνει» για να παραμείνει στον Πειραιά. Παίκτης από τους πιο κομβικούς μας για την φετινή πορεία και ο Βάσκος τον θέλει και τη νέα χρονιά εδώ.

Μεταγραφές και κινήσεις που θα μας ανεβάσουν επίπεδο

Τέλος οι… μεταγραφές. Εκεί, ο Ολυμπιακός έχει και χρόνο, αλλά και διάθεση παράλληλα να έρθουν παίκτες που θα συμπληρώσουν το υπάρχον υλικό. Παίκτες οι οποίοι θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Κατά καιρούς ακούγονται ονόματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το Euro ενδιάμεσα, ενώ φυσικά μένει να ξεκαθαρίσουν πρώτα, όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω.

Επιλογές για συγκεκριμένες θέσεις. Ο Ελ Αραμπί θα αποχωρήσει μετά από μία πολυετή παρουσία στον σύλλογο, ενώ και ο Ιμπόρα όπως όλα δείχνουν θα κάνει το ίδιο. Οπότε η απόκτηση επιθετικού μοιάζει βέβαιη, όπως και η απόκτηση, ενός ή και δυο χαφ ακόμα. Ανάλογα με κάποιες συγκεκριμένες υποθέσεις.

Ο Ρίτσαρντς δεν θα μείνει, όπως όλα δείχνουν, οπότε και εκεί μοιάζει ότι θα αποκτηθεί παίκτης, που θα είναι μαζί με τον Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από κει και πέρα κίνηση θα γίνει για ακόμα έναν εξτρέμ. Συνολικά μιλάμε για την απόκτηση 4 έως 6 παικτών.

Ολυμπιακός και οι… αποχωρήσεις

Συνοψίζοντας λοιπόν για τις αποχωρήσεις. Οι Ρούμπεν Βέζο, Καμπράλ, Ναβάρο, Ρίτσαρντς, Κίνι, Ιμπόρα, Ελ Αραμπί, Καμαρά, Καρβάλιο μοιάζει ότι δεν θα είναι και τη νέα χρονιά εδώ.

Μένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Γιόβετιτς, κάτι που θα το αποφασίσει κυρίως ο Βάσκος τεχνικός. Είναι παίκτης που πρόσφερε και σίγουρα έναν ακόμα χρόνο τον έχει, ώστε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Μένει να δούμε φυσικά προσεχώς το ξεσκαρτάρισμα, ώστε να προχωρήσει η ομάδα και τις υπόλοιπες επιλογές. Παράλληλα τρέχει και τις ανανεώσεις όπως αναφέραμε.

Πάρης Τσιλιωτης

Από μικρό παιδι Θυμάται τον εαυτό του να ασχολείτε με τον Ολυμπιακό. Πάντα πρώτος σε ειδήσεις και μελέτες γύρω από τον Θρύλο. Αδιάκοπα αναζητούσε για ειδήσεις.. ακόμα και αν δεν υπήρχε τίποτα. Πάντα μπροστά σε όσους λασπολογούν εις βάρος του ονόματος του Ολυμπιακού.

Η ομάδα είναι η δεύτερη οικογενεια του αφού ιεραρχικά είναι Οικογένεια - Ολυμπιακός - Φιλία. Πράγμα που αποτυπώνει ότι "Το δευτερο μας σπίτι..είναι ο Ολυμπιακός" εξυπακούεται.

 Έχει περάσει σε διάφορα site όπως για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την εφημερίδα Live Sport, ενώ έχει εργαστεί και σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες όπως το soccerplus.gr, sportsaddict.gr, sentragoal.gr, iefimerida.gr, athlitiko.gr. Κάποια ενδεικτικά site που αποτυπώνουν την προυπηρεσία του.

Τώρα πέρα από αθλητική ενημέρωση έχει ασχοληθεί και με τον στοιχηματικό κόσμο αφού όπου έχει περάσει από το SportBet.gr και το KolpoBet.gr. Αυτό αναφέρεται ενδεικτικά.

Πλέον το σπίτι του θα είναι εδώ μαζί σας στο Thrylos24.gr και θα λέει την γνώμη του χωρίς σθένους φόβο. 

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24