Ένα ιδιαίτερο ποστάρισμα από τον Νίκο Γαβαλά.

Ο Νίκος Γαβαλάς, έχει μάθει να κάνει πολύ ιδιαίτερες αναρτήσεις, οι οποίες περνάνε κάποιο κοινωνικό μήνυμα και δείχνουν την όμορφη πλευρά του αθλητισμού. Κάτι τέτοιο έγινε και στο πρόσφατο post του, που σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα.

Δείτε την ανάρτηση:

Το νέο τραγούδι του NiVo για το ευρωπαϊκό του Θρύλου κυκλοφόρησε! (audio)
Το νέο τραγούδι του NiVo για το ευρωπαϊκό του Θρύλου κυκλοφόρησε! (audio)

Στο δρόμο της επιστροφής από το Βέλγιο και επιχειρώντας να μπουν σε τάξη τα ερεθίσματα και οι εικόνες των ημερών που προηγήθηκαν, συνειδητοποίησα πως κοινός παρονομαστής είναι το αίσθημα της χαράς και η ικανοποίηση.

Ξεκινώντας από το τελευταίο επίτευγμα της ομάδας μας, οφείλουμε να υπερτονίσουμε πως για 13η χρονιά στη σειρά θα αγωνιστεί στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι ευχής έργον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πως μαζί με τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον άλλες δύο ομάδες της χώρας θα έχουν υποχρεώσεις στο group stage.

Η προοπτική της συμμετοχής τεσσάρων ελληνικών ομάδων, θα είναι μία εξαιρετική εξέλιξη, προκειμένου να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Για να αναρριχηθεί στην κατάταξη, απαιτείται προσπάθεια από το σύνολο των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η βραδιά που προηγήθηκε δε, στον τελικό του UEFA Super Cup, ήταν λαμπρή για τη χώρα. Η εικόνα της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» ταξίδεψε από τους τηλεοπτικούς δέκτες σε όλον τον κόσμο. Οι 350 δημοσιογράφοι που διαπιστεύθηκαν, μετέφεραν με τις ανταποκρίσεις τους αποθεωτικά σχόλια για το Super Cup. Παραδέχθηκαν πως «ήταν η καλύτερη διοργάνωση της τελευταίας δεκαετίας».

Το «παλκοσένικο» του Καραϊσκάκη έμοιαζε τόσο σύγχρονο. Θαρρείς πως δεν ακούμπησε ο χρόνος πάνω του, παρά τα 20 χρόνια ζωής που συμπληρώνει. Αποτέλεσμα των επενδύσεων που κάνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, σε ετήσια βάση, για τον εκσυγχρονισμό του. Οι τελευταίες «πινελιές» που έβαλε στις εγκαταστάσεις πριν από το UEFA Super Cup, είναι εντυπωσιακές. Το σημαντικότερο όλων είναι πως μένουν προίκα στο σπίτι του Ολυμπιακού.

Για την επιτυχία της διοργάνωσης εργάστηκαν ως μία ομάδα τα στελέχη της UEFA, του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκη» με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Βασιλειάδη, καθώς και του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της ομάδας, Κώστα Βερνίκο.

Άπαντες δουλέψαμε σκληρά για έξι μήνες, χωρίς να εμπλακεί η οικεία ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Κάτι που δεν είχε προηγούμενο στην προετοιμασία ευρωπαϊκών τελικών. Η πολλή δουλειά αγνοώντας ωράρια και αργίες, καθώς και η φροντίδα και της τελευταίας λεπτομέρειας, ήταν το μυστικό της επιτυχίας προκειμένου να μείνει αξέχαστη η βραδιά.

Κάποτε, η μεγάλη Κυρία του ελληνικού Τύπου, Ελένη Βλάχου, είχε πει πως στην Ελλάδα η επιτυχία είναι ποινικό αδίκημα. Εν έτει 2023, ωστόσο, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε την επιτυχία και να την αναλύουμε, ώστε να μετατρέπεται σε οδηγό μας για επόμενες προκλήσεις. Μόνο αν υπάρχει συνέχεια, θα βελτιωθεί η κοινωνία μας. Και η προσπάθεια της επίλυσης των προβλημάτων της, όπως του φαινομένου της βίας, μπορεί να οδηγήσει σε ξέφωτο.

Εν κατακλείδι, σε προσωπικό επίπεδο θα κρατήσω τα λόγια της μητέρας της μικρής Αναστασίας, που ταξίδεψαν μαζί από την Κέρκυρα για το Super Cup: «Θέλουμε οικογενειακώς μέσα από την καρδιά μας, να ευχαριστήσουμε όλη τη διοίκηση του Ολυμπιακού, για την άψογη αντιμετώπιση προς το πρόσωπο του παιδιού μας με ολική απώλεια όρασης. Η Αναστασία ακούγοντας την ακουστική περιγραφή του αγώνα, δεν πέρασε στιγμή που να ήρθε σε δύσκολη θέση ή να βαρέθηκε, ή να νιώσει εκτός κλίματος. Ήταν ότι πιο όμορφο έχει ζήσει ως τώρα».

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, να προσπαθήσουμε το αδύνατο για την ελληνική κοινωνία να το κάνουμε εφικτό.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24