Η UEFA ανακοίνωσε πριν από δύο χρόνια την αλλαγή του Champions League .

Η UEFA ανακοίνωσε πριν από δύο χρόνια την αλλαγή του format του θεσμού, με στόχο να φέρει αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά….

Ένοχος για την σκευωρία κατά του Ολυμπιακού ο Γεωργέας!
Ένοχος για την σκευωρία κατά του Ολυμπιακού ο Γεωργέας!

Η πρώτη  αλλαγή είναι οι επιπλέον 4 ομάδες που θα έρθουν να προστεθούν στις ήδη 32 και θα σχηματίσουν μία ενιαία Λίγκα, χωρίς ομίλους.

Τα δύο από τα τέσσερα εισιτήρια θα πηγαίνουν στις χώρες που οι ομάδες την αμέσως προηγούμενη χρονιά συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς, άρα Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το τελευταίο έξτρα εισιτήριο θα πηγαίνει στους «μικρούς» από το μονοπάτι των πρωταθλητών, όπου μέχρι τώρα η UEFA έδινε 4 εισιτήρια. Όμως από τη σεζόν 2024-25 θα δίνει πέντε, κάτι που θα βοηθάει και τον πρωταθλητή Ελλάδος, καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους.

Έτσι από τον Σεπτέμβρη, όπου θα ξεκινά η πρώτη φάση της διοργάνωσης, ως και τον Γενάρη θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος. Δεν θα παίξουν όλοι με όλους, αφού θα υπάρχει η καθιερωμένη κλήρωση, με τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.

Με αυτόν τον τρόπο θα… μοιράζονται οι αντίπαλοι. Η κάθε ομάδα θα παίζει οκτώ παιχνίδια σε αυτή τη φάση, κόντρα σε δύο ομάδες από το κάθε γκρουπ. Τι σημαίνει αυτό; Οι ομάδες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα μπορούν να παίζουν μεταξύ τους από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, με τον μοναδικό περιορισμό να είναι αυτός με τις ομάδες από την ίδια χώρα.

Η UEFA θα δημιουργήσει τέσσερις άτυπους ομίλους των εννιά ομάδων, με την καθεμία να δίνει τέσσερα εντός έδρας ματς και τέσσερα εκτός. Δύο παιχνίδια με ομάδες από το πρώτο, δύο με ομάδες από το δεύτερο, δύο με ομάδες από το τρίτο και δύο με ομάδες από το τέταρτο.

Στο τέλος, η βαθμολογία θα είναι μία και ενιαία και για τις 36 ομάδες, με τις οκτώ πρώτες να παίρνουν την απευθείας πρόκριση για τη φάση των «16».

Στη συνέχει θα υπάρχουν play offs που θα δίνουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 ως 24. Αναλυτικότερα, ο 9ος θα παίζει με τον 24ο διπλά (εντός, εκτός έδρας) παιχνίδια, ο 10ος με τον 23ο, ο 11ος με τον 22ο κ.ο.κ.

 

 

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24