Την δημοπράτηση δύο πολύ σημαντικών έργων για τα Χανιά με χρηματοδότηση εξολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική Αρχή.

Το πρώτο αφορά την αποκατάσταση του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά με προϋπολογισμό 8 εκ ευρώ εκτιμώντας ότι το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Το δεύτερο έργο αφορά την ανάπλαση 30 οικοδομών τετραγώνων γύρω από τα ΚΤΕΛ.

Άγριος ξυλοδαρμός σε τράπερ – Τον έδειραν και τον έγδυσαν στη μέση του δρόμου (vid)
Άγριος ξυλοδαρμός σε τράπερ – Τον έδειραν και τον έγδυσαν στη μέση του δρόμου (vid)

Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 15 εκ ευρώ και καλύπτεται εξολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης

Για μια πολύ θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας ότι τα έργα μελετήθηκαν, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση και δημοπρατήθηκαν σε χρόνο «ρεκόρ».

«Δεν μπορώ παρά να είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και για το μεγάλο έργο που γίνεται στο κέντρο των Χανίων αλλά είμαι ακόμα πιο χαρούμενος για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά» σημείωσε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης.

«Έχω χάσει φίλο ποδηλάτη που έκανε προπόνηση στον δρόμο. Ελπίζω ο Μανώλης ο Αγριμάκης να ήταν ο τελευταίος ποδηλάτης που τραυματίζεται ενώ κάνει προπόνηση στον δρόμο… Η ποδηλασία στα Χανιά είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και μετά την αποπεράτωση του έργου θα αποκτήσουν οι ποδηλάτες το προπονητήριο που τους αξίζει» σημείωσε ο αντιδήμαρχος

τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης, με ιδιαίτερη αναφορά στην τεράστια προσπάθεια της τεχνικής υπηρεσίας που κατάφερε να βάλει το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Η πρόεδρος της ΔΕ Αρωνίου, Μαρία Στρατουδάκη, μετέφερε την μεγάλη ικανοποίηση των κατοίκων για την εξέλιξη αυτή: «Ένα έργο πολλών χρόνων  γίνεται πραγματικότητα (…) παίρνει ζωή ένα έργο που για την περιοχή ήταν “φάντασμα”» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των δύο έργων από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιώργο Ευθυμίου, την Επιστημονική Συνεργάτιδα του Δημάρχου Χανίων, αρχιτέκτονα-μηχανικό, Μαρίνα Μιχαηλίδου και τη μελετήτρια του έργου, αρχιτέκτονα μηχανικό, Μαριάννα Τσίτουρα.


Πηγή: zarpanews.gr

Έκτακτη βοήθεια 200€ – 300€ σε 1.112.000 συνταξιούχους (vid)
Έκτακτη βοήθεια 200€ – 300€ σε 1.112.000 συνταξιούχους (vid)
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24