Σε συνεργασία με την Ισπανία και την Πορτογαλία, το Μαρόκο θα συνδιοργανώσει το Μουντιάλ 2030, σε μια σπουδαία στιγμή.

Την επομένη της ανακοίνωσης από το βασιλιά του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’. Της ανάθεσης της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030 από τη FIFA, αισθάνεται κανείς τον ενθουσιασμό να κερδίζει τους Μαροκινούς σε όλη τη χώρα. Ιδίως μετά και την πρόσφατη ανάθεση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 (CAN 2025 – Coupe d’Afrique des Nations) πριν από μία εβδομάδα. Για τους Μαροκινούς, η ώρα της δόξας επιτέλους έφτασε!

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε πρώτο χθες το βασιλικό γραφείο, ο ηγεμόνας της χώρας, Μοχάμεντ ΣΤ’, ανακοίνωσε στον μαροκινό λαό. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) μόλις αποδέχτηκε ομόφωνα τον φάκελο της κοινής υποψηφιότητας Μαρόκου-Ισπανίας-Πορτογαλίας. Ως τη μοναδική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030».

Αυτή είναι η ΑΕΚ: Φανέλες Φιορεντίνα και… Τσιλούλης!
Αυτή είναι η ΑΕΚ: Φανέλες Φιορεντίνα και… Τσιλούλης!

Με την ευκαιρία αυτή, ο βασιλιάς απηύθυνε «τα συγχαρητήριά του στο Βασίλειο της Ισπανίας και τη Δημοκρατία της Πορτογαλίας. Επαναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, τη δέσμευση του Βασιλείου του Μαρόκου να εργαστεί σε απόλυτη συνέργεια. Με τις επιφορτισμένες με τον φάκελο υποψηφιότητας υπηρεσίες των χωρών που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση».

Η κοινή υποψηφιότητα του Μαρόκου με Ισπανία και Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030

Ανακοινώθηκε από τον μαροκινό μονάρχη στις 14 Μαρτίου 2023 στο Κιγκάλι. Κατά την απονομή του Βραβείου Αριστείας 2022 (CAF President’s Outstanding Achievement Award 2022) της Aφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF). Με μήνυμά του στο οποίο επεσήμανε ότι. «Αυτή η πρωτοφανής στην ιστορία του ποδοσφαίρου κοινή υποψηφιότητα. Θα είναι αυτή της σύνδεσης μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης, μεταξύ μεσογειακού Βορρά και Νότου, μεταξύ αφρικανικού, αραβικού και ευρωμεσογειακού κόσμου».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η FIFA ανακοίνωσε, με δελτίο τύπου της. Ότι οι συνομοσπονδίες Ευρώπης, Αφρικής και Νότιας Αμερικής συμφώνησαν να διεξαχθούν τρεις από τους πρώτους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Σε Ουρουγουάη (Μοντεβιδέο), Αργεντινή (Μπουένος Άιρες) και Παραγουάη (Ασουνσιόν), στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από το πρώτο Μουντιάλ. Που διοργανώθηκε στην Ουρουγουάη το 1930.

 

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24