Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τις... χατιρικές πρακτικές της ΕΠΟ και μίλησε για «ασυναρτησίες» και «αοριστολογίες» από τον Μπαλτάκο.

«Καρφιά» κατά του Τάκη Μπαλτάκου έριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μέσω συνέντευξης που έδωσε στο TV CRETA, ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε ότι δεν θέλει το το χατίρι των ελάχιστων, αλλά το συμφέρον πολλών, καθώς έκανε λόγο για… ασυναρτησίες και αοριστολογίες του Τάκη Μπαλτάκου.

LIVE Streaming: «Το 10 το καλό» – Στις 22:30 και κάθε Τετάρτη στο Thrylos24.gr!
LIVE Streaming: «Το 10 το καλό» – Στις 22:30 και κάθε Τετάρτη στο Thrylos24.gr!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού:

«Η καθημερινή μου αγωνία; Αυτά για τα οποία δεσμεύομαι, να υλοποιούνται στο ακέραιο, να είναι ορατά από την αθλητική οικογένεια. Και είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει, με συνέπεια και επιμονή στο αποτέλεσμα, διότι απ’ αυτό κρινόμαστε κι όχι από τις προθέσεις και τα όμορφα λόγια.

Με ενδιαφέρει το συμφέρον των πολλών κι όχι το χατίρι των ελάχιστων. Δεν έχω διάθεση για προσωπικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, αλλά θέλω να μπει μια τάξη και η ΕΠΟ είναι η τελευταία Ομοσπονδία (από τις 54 της χώρας) που δεν έχει τακτοποιηθεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.

Το Μητρώο 2,5 χρόνια τώρα νοικοκυρεύει το άναρχο αθλητικό οικοδόμημα, με ένα μεγάλο βήμα σε κάθε χρόνο εφαρμογής του και μαζί με το Μητρώο Εγκαταστάσεων («Πέλοπας»), το Μητρώο Προπονητών, το σύστημα αξιολόγησης Ομοσπονδιών («Χίλων») είναι εργαλεία βελτίωσης, ανάπτυξης και χρηματοδότησης του αθλητισμού μας.

Από τις συνολικά 8.928 χορηγήσεις της θεμελιώδους πιστοποίησης λειτουργίας κάθε αθλητικού σωματείου, της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, που έχουν εκδοθεί σε 23 χρόνια -από το 1999-, οι 4.327 ζητήθηκαν από τα σωματεία μόλις στα τελευταία 2,5 χρόνια, ακριβώς εξαιτίας του Μητρώου!

Τις ισορροπίες του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ τις τηρούμε με ευλάβεια, παρά τις ασυναρτησίες και τις αοριστολογίες του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές ΕΠΣ που δρουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παραγωγικά, καταθέτοντας προτάσεις κι όχι αντιπολιτευτικά, για να προκαλέσουν τεχνητή σύγκρουση και αδιέξοδο.

Το 84% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως ακριβώς μας τα κατέθεσαν επισήμως οι 54 ΕΠΣ, έχουν προσέλθει στο Μητρώο. Και εξετάζουμε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε και εκείνα τα σωματεία, των οποίων οι αιτήσεις εγγραφής τους στο Μητρώο βρίσκονται ακόμα στο στάδιο εξέτασης/θεραπείας, να έχουν τελικά δικαίωμα χρήσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους παρέχουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων», ανέφερε αρχικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ ο Λευτέρης Αυγενάκης πριν μιλήσει για το Ράλλυ Ακρόπολις και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ..

«Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο παγκόσμιος πρεσβευτής της χώρας μας και έφερε την Ελλάδα και στη διεθνή κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγουμε, υπηρετούμε και την εξωστρέφεια και την προβολή της και τους εθνικούς στόχους του αθλητικού τουρισμού και της ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας.

Εξαιρετικά καθαρή και έντιμη η επικοινωνία του Πρωθυπουργού. Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω της ΔΕΘ, με τους πολίτες. Θεσμικά προσηλωμένος για εκλογές στο τέλος της 4ετίας, με ρεαλιστικές εξαγγελίες για τα ζωτικά ζητήματα με την ακρίβεια και την ενέργεια και πρωτοπόρος σε εφικτές λύσεις. Άλλωστε, πρωτοστατούμε και στην Ευρώπη σ’ αυτά -και όχι μόνο- τα ζητήματα με τις προτάσεις μας που υιοθετούνται ως κεντρικές πολιτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Live: «Το 10 το καλό» – Στις 22:30 και κάθε Τετάρτη στο Thrylos24.gr!
Live: «Το 10 το καλό» – Στις 22:30 και κάθε Τετάρτη στο Thrylos24.gr!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24