Η UEFA δημοσίευσε τους νέους κανονισμούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η UEFA δημοσιοποίησε τους κανονισμούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την επόμενη σεζόν, και συγκεκριμένα των Champions League και Europa League.

Και η βασική καινοτομία βρίσκεται στο άρθρο 18 των συγκεκριμένων κανονισμών, όπου αναφέρεται στην ισοβαθμία βαθμών στην πρώτη φάση των διοργανώσεων. Μέχρι τώρα, υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια όσον αφορά την περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ομάδων στη φάση των ομίλων. Κάτι που αναμένεται να αλλάξει στη νέα μορφή από το νέο έτος. Συγκεκριμένα, εάν δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν σε βαθμούς στο τέλος των αγώνων της φάσης των ομίλων, θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα κριτήρια και με την ακόλουθη σειρά, για να καθοριστεί η κατάταξή τους:

Ο πρώτος «εκλεκτός» του Μεντιλίμπαρ! (video)
Ο πρώτος «εκλεκτός» του Μεντιλίμπαρ! (video)

Αναλυτικά: 

Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στη φάση των ομίλων

Μεγαλύτερος αριθμός γκολ στη φάση των ομίλων

Τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν εκτός έδρας στη φάση των ομίλων

Μεγαλύτερος αριθμός νικών στη φάση των ομίλων

Μεγαλύτερος αριθμός εκτός έδρας νίκες στη φάση των ομίλων

Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών που αποκτήθηκαν συλλογικά από τους αντιπάλους στη φάση των ομίλων

Μεγαλύτερη συλλογική διαφορά τερμάτων των αντιπάλων στη φάση των ομίλων

Ο μεγαλύτερος αριθμός γκολ που σημειώθηκαν συλλογικά από τους αντιπάλους στη φάση των ομίλων

Χαμηλότεροι συνολικοί πειθαρχικοί πόντοι που βασίζονται αποκλειστικά σε κίτρινες και κόκκινες κάρτες που έλαβαν οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας σε όλους τους αγώνες της φάσης του πρωταθλήματος (κόκκινη κάρτα = 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα = 1 βαθμός, αποβολή για δύο κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα = 3 βαθμοί)

Καλύτερος συντελεστής ομάδας

Όσον αφορά το champions league δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή όσον αφορά τη λίστα των παικτών που πρέπει να εγγραφούν στις λεγόμενες λίστες Α και Β. Και μετά ακολουθούν οι περίοδοι εγγραφής. Ειδικά αυτό που καθιερώθηκε για να ειδοποιήσει τους παίκτες ότι τελικά θα συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα φάση των διοργανώσεων. Η προθεσμία για να γίνει αυτό, όπως αναφέρεται στο άρθρο 31 του ίδιου κανονισμού, θα είναι στις 00:00 της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα πρέπει να ανακοινωθούν και οι δύο λίστες, οι οποίοι στην περίπτωση της λίστας Α δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους 25 παίκτες.

Στην περίπτωση του Europa League, η ημερομηνία αυτή εκτείνεται έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη ημερομηνία που θα ληφθεί υπόψη θα είναι το 2025. Σε αυτή την περίπτωση, η UEFA έχει θέσει το όριο για να μπορούν να εγγραφούν έως και τρεις ποδοσφαιριστές στις 6 Φεβρουαρίου 2025. Η ίδια ημερομηνία για τη νέα μορφή του Europa League.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24