Εκείνο που έκανε εντύπωση στον δικηγόρο ήταν ότι η υπόθεση της γιάφκας, όπου βρέθηκαν όπλα, έκλεισε χωρίς περαιτέρω έρευνα για εξέταση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του σχετικά με την υπόθεση έθεσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συγκάλυψης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε…

«Η δικαστική εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής και μάλιστα ανησυχητικά ημιτελής. Ενώ για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Άλκη ήδη κατηγορούνται τουλάχιστον 7 με 8 πρόσωπα ότι τη διέπραξαν και υπάρχουν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος άλλων δύο παιδιών, δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Εκεί θα δούμε το ματς του Θρύλου με τη Σταντάρ Λιέγης
Εκεί θα δούμε το ματς του Θρύλου με τη Σταντάρ Λιέγης

«Έχουν έρθει εις γνώση μου πληροφορίες που με κάνουν να ανησυχώ περισσότερο, με σημαντικότερη μία φωτογραφία μου έστειλαν, όπου λένε ότι αυτός που εμφανίζεται είναι ο δράστης και είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Μου δείχνουν ένα νεαρό και μου λένε ότι είναι ο γιος της μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο τμήμα δίωξης της αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης. Η ίδια δε, σε φωτογραφία είναι δίπλα σε κακοποιά στοιχεία και κοντά σε ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας. Και αυτό με κάνει να προβληματίζομαι πολύ, σε συνδυασμό με το ότι καθυστερούν να συλλάβουν τους υπόλοιπους».

Εκείνο που έκανε εντύπωση στον δικηγόρο ήταν ότι η υπόθεση της γιάφκας, όπου βρέθηκαν όπλα, έκλεισε χωρίς περαιτέρω έρευνα για εξέταση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουν ταυτοποιήσει μόνο δύο πρόσωπα. Βάσει συγκλονιστικών στοιχείων βρήκαν τη γιάφκα και τα όπλα. Αντί να κάνουν έρευνα DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων στο χώρο, έκλεισαν την υπόθεση σχετικά με το χώρο που πήγε ο δράσης μαζί με τους συγκατηγορουμένοςυ του μετά την εγκληματική συμπεριφορά. Κι αντί να διερευνήσουν τα πρόσωπα που έπιασαν τα όπλα, κουκούλωσαν την υπόθεση, τον πήγαν αυτόφωρο, του έβαλαν και τέσσερα χρόνια φυλακή και έκλεισε η υπόθεση…».

«Αυτό πλέον αγγίζει την κορυφή της κυβέρνησης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, πρέπει άμεσα να παρέμβει. Και ο Πρωθυπουργός. Γιατί εάν τελικώς προσέφεραν οι αστυνομικοί ένα κατηγορητήριο χωρίς να έχουν ενισχύσει την παραπομπή του με αποδεικτικά μέσα, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται περί συγκαλύψεως…».

Ο κ. Κούγιας εξήγησε περαιτέρω πως υπάρχει το ενδεχόμενο η έρευνα να φτάσει να δείξει τη σχέση του δολοφόνου με ηγετικά στελέχη της ομάδας: «Βλέπω συγκεκριμένα πρόσωπα στο περιβάλλον του δολοφόνου, τα οποία έχουν σχέση με την αστική βία της Θεσσαλονίκης», είπε και πρόσθεσε πως έχει συγκλονιστεί από τις αντιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος του Άλκη.

Ολυμπιακός: Το MEGA για το φιλικό του Θρύλου! (vid)
Ολυμπιακός: Το MEGA για το φιλικό του Θρύλου! (vid)
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24