Ολυμπιακός: Να… καλύψει το κενό μεταξύ των δύο στόπερ και του τρίτου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ολυμπιακός ψάχνει έμπειρο στόπερ για να «δέσει» το κενό ανάμεσα στο βασικό δίδυμο και τον τρίτο κεντρικό αμυντικό.
Στον Ολυμπιακό έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, με βασικό ζητούμενο τη σταθεροποίηση της αμυντικής γραμμής και κυρίως την εξισορρόπηση στο κέντρο της άμυνας. Στο προσκήνιο βρίσκεται η ανάγκη να μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στο βασικό δίδυμο, που αποτελούν οι Παναγιώτης Ρέτσος και Λορέντσο Πιρόλα, και στον τρίτο στόπερ του ρόστερ.
Η φετινή χρονιά ανέδειξε ένα ξεκάθαρο πρόβλημα βάθους, καθώς η ομάδα στηρίχθηκε κυρίως σε δύο κεντρικούς αμυντικούς. Χωρίς να υπάρχει ισάξια τρίτη επιλογή έτοιμη για απαιτητικό επίπεδο. Αυτό δημιούργησε ανισορροπία και πίεση στον προπονητικό σχεδιασμό, ειδικά σε περιόδους με συνεχόμενα παιχνίδια.
Για τον λόγο αυτό, οι Πειραιώτες έχουν αρχίσει να εξετάζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με μεγάλη εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο. Τα ονόματα των Στέφαν Ντε Φράι, Ντιόγο Λέιτε και Αμπντού Ντιαλό έχουν ήδη συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ξεκάθαρα τη στόχευση της ομάδας.
Κοινό χαρακτηριστικό των τριών είναι η εμπειρία τους σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και μπορούν να προσφέρουν άμεσα λύσεις.
Η διαφορά με προηγούμενες επιλογές είναι εμφανής. Ο Ολυμπιακός δείχνει να απομακρύνεται από νεαρούς και άπειρους στόπερ και να στρέφεται σε πιο έτοιμες λύσεις, ικανές να μπουν απευθείας στο ροτέισον χωρίς χρόνο προσαρμογής.