Ο Ολυμπιακός προχωρά σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και φέρνει τον Μικέλε Μπαράνοβιτς ως την πρώτη του μεταγραφή για τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή, ξεκινώντας τον σχεδιασμό του με ξεκάθαρες αποφάσεις και άμεσες κινήσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» προχωρούν σε σημαντική ανανέωση του ρόστερ, με αρκετούς ξένους παίκτες να αποχωρούν και την πρώτη προσθήκη να βρίσκεται προ των πυλών. Ο λόγος για τον Μικέλε Μπαράνοβιτς, έναν έμπειρο πασαδόρο που έρχεται να δώσει κατεύθυνση στο παιχνίδι της ομάδας.

Η επιλογή του 36χρονου Ιταλού δεν είναι τυχαία. Αποτελεί προσωπική απόφαση του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής στον Ολυμπιακό. Ο Μπαράνοβιτς ξεχωρίζει για το γρήγορο μοίρασμα της μπάλας και την ικανότητά του να «τρέχει» το παιχνίδι με ένταση, στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα στο σύγχρονο βόλεϊ.

Με ύψος 1.96 και πλούσια εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα, ο Ιταλός πασαδόρος έχει αγωνιστεί σε σημαντικές ομάδες, όπως η Μοντένα, η Βερόνα και η Πιεμόντε, ενώ έχει περάσει και από την Τουρκία και την Πολωνία. Στο παλμαρέ του περιλαμβάνονται τίτλοι εντός και εκτός Ιταλίας, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του CEV Challenge Cup.

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό τρέχουν και οι εξελίξεις για το ελληνικό στοιχείο. Οι Τζιάβρας και Πιτακούδης φαίνεται πως παραμένουν, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα με τους Ζουπάνι, Χασμπάλα, Κωνσταντινίδη και Κουμεντάκη. Ο τελευταίος, μάλιστα, αποτελεί επιλογή εμπιστοσύνης του Τζουλιάνι και ενδέχεται να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα σεζόν.

Οι αποχωρήσεις των Καβάνα, Πέριν, Φρομ, Σέντλατσεκ και Ατανασίεβιτς σηματοδοτούν το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου. Ο Ολυμπιακός χτίζει από την αρχή, με στόχο να επιστρέψει πιο δυνατός σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…