Ο Ολυμπιακός ξέρει σχεδόν όλα τα σενάρια για τα playoffs της Euroleague, με Μονακό, Παναθηναϊκό και άλλους να βρίσκονται στο κάδρο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη με το βλέμμα στραμμένο στα playoffs της EuroLeague, έχοντας εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας και θέση στην πρώτη δυάδα της regular season. Η ομάδα του Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μπροστά της την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ και με νίκη «κλειδώνει» και την κορυφή. Επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της σε μια απαιτητική χρονιά.

Την ίδια στιγμή, στον Πειραιά έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τον πιθανό αντίπαλο στα προημιτελικά. Τα σενάρια παραμένουν πολλά, όμως η εικόνα αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Οι βασικοί υποψήφιοι για να διασταυρωθούν με τους «ερυθρόλευκους» είναι τέσσερις, η Μονακό, ο Ερυθρός Αστέρας, ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα, με τις υπόλοιπες περιπτώσεις να συγκεντρώνουν σαφώς μικρότερες πιθανότητες.

Η πιο πιθανή διασταύρωση αυτή τη στιγμή αφορά τη Μονακό, η οποία δίνει μάχη για την τελική της θέση και παραμένει στο 29,5% σύμφωνα με τα δεδομένα των αναλύσεων πιθανοτήτων. Ακολουθεί ο Ερυθρός Αστέρας με 25,2%, ενώ στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός με 22,1%, γεγονός που κρατά ζωντανό το ενδεχόμενο ενός ακόμη «αιώνιου» ευρωπαϊκού ντέρμπι σε επίπεδο playoffs. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα με 17,7%, ενώ οι πιθανότητες για Ζαλγκίρις και Ντουμπάι BC παραμένουν πολύ χαμηλές, σχεδόν οριακές.

Το σύνολο του Μπαρτζώκα γνωρίζει πως η τελική εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά την τελευταία αγωνιστική, καθώς τα play-in θα καθορίσουν επιπλέον διασταυρώσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήδη προετοιμάζεται για κάθε πιθανό σενάριο. Φυσικά, με στόχο να εμφανιστεί έτοιμος για μια σειρά αγώνων που θα κρίνει την πορεία προς το Final Four.

Η σταθερότητα της ομάδας, η εμπειρία της και το πλεονέκτημα έδρας την καθιστούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για πρόκριση, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα προκύψει.

Αναλυτικά οι πιθανότητες για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα play offs:

Μονακό: 29,5%
Ερυθρός Αστέρας: 25,2%
Παναθηναϊκός: 22,1%
Μπαρτσελόνα: 17,7%
Ζάλγκιρις Κάουνας: 3,8%
Ντουμπάι 1,7%

Το πρόγραμμα της τελευταίας (38ης) αγωνιστικής:

Πέμπτη 16/4

21:00 Βιλερμπάν – Φενέρμπαχτσε
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βίρτους Μπολόνια
21:15 Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο
21:30 Παρτίζαν – Μπασκόνια
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας

Παρασκευή 17/4

19:00 Dubai Basketball – Βαλένθια
20:00 Ζάλγκιρις Κάουνας – Παρί
20:30 Μονακό – Χάποελ Τελ Αβίβ
21:15 Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές
21:30 Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…