Ο Ολυμπιακός αγκαλιά με την κορυφή της EuroLeague και δείχνει έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία, χωρίς φόβο για… παραδόσεις.

Ο Ολυμπιακός πλησιάζει στην ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της EuroLeague με ξεκάθαρο στόχο την κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς με νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο εξασφαλίζουν την πρώτη θέση. Μάλιστα, δίχως να περιμένουν άλλα αποτελέσματα.

Ακόμη κι αν στραβοπατήσει, το σενάριο της πρωτιάς παραμένει ανοιχτό, εφόσον η Βαλένθια δεν πάρει αποτέλεσμα απέναντι στη Ντουμπάι. Παρά τα δεδομένα αυτά, η συζήτηση γύρω από την «κατάρα της πρώτης θέσης» επανέρχεται στο προσκήνιο.

Τα προηγούμενα χρόνια, αρκετές ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στην κανονική διάρκεια δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε και η Μπαρτσελόνα βίωσαν την ίδια εξέλιξη. Στην ίδια κατηγορία βρέθηκε και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Φτάνοντας κοντά, αλλά χωρίς να ολοκληρώσει τη διαδρομή με τρόπαιο.

Ωστόσο, στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δεν δίνουν σημασία σε τέτοιου είδους… αφηγήματα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με σαφή αγωνιστική ταυτότητα, βάθος στο ρόστερ και ξεκάθαρους ρόλους. Η ομάδα παίζει με ένταση, διατηρεί ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και βρίσκει λύσεις από πολλούς πρωταγωνιστές.

Η σταθερότητα αποτελεί βασικό στοιχείο της φετινής πορείας. Παρά τα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, ο Ολυμπιακός διατηρεί υψηλό επίπεδο απόδοσης. Όπως βλέπουμε, παρουσιάζει εικόνα ομάδας που ξέρει πώς να διαχειρίζεται κρίσιμες καταστάσεις.

Το σημαντικότερο στοιχείο, όμως, είναι η νοοτροπία. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν επηρεασμένοι από το παρελθόν. Αντιθέτως, αντιμετωπίζουν την πρόκληση με αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση, γνωρίζοντας πως τα πλέι οφ και το Final Four απαιτούν διαφορετική προσέγγιση.

Η κορυφή της κανονικής περιόδου είναι ένας σταθμός και σίγουρα όχι ο τελικός προορισμός. Ο Ολυμπιακός στοχεύει ξεκάθαρα στην κορυφή της Ευρώπης και δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο, αφήνοντας πίσω κάθε «κατάρα».

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…