Νέο σοκ πριν τη μάχη: Εκτός κι ο Φρανκ Νιλικίνα ενόψει Χάποελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πλήγμα για τον Ολυμπιακό πριν τη Χάποελ, εκτός και ο Φρανκ Νιλικίνα με γαστρεντερίτιδα. Με... ενδεκάδα ανάγκης ο Θρύλος στη Σόφια.
Ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί νέο πονοκέφαλο ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Χάποελ Τελ Αβίβ στη Σόφια. Πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό πως η… λίστα των απουσιών μεγαλώνει επικίνδυνα. Ο Φρανκ Νιλικίνα τίθεται εκτός πλάνων λόγω έντονων στομαχικών ενοχλήσεων. Γεγονός που περιορίζει ακόμη περισσότερο τις επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Η απουσία του Γάλλου γκαρντ έρχεται να προστεθεί σε ήδη σημαντικά προβλήματα, καθώς ο Εβάν Φουρνιέ αντιμετωπίζει παρόμοια συμπτώματα, ο Μόντε Μόρις παραμένει εκτός με ενοχλήσεις στη μέση. Ενώ κι ο Ταϊρίκ Τζόουνς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη γάμπα. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ξεκάθαρη ανάγκη για… αναπροσαρμογή στο αγωνιστικό πλάνο.
Ο Νιλικίνα δεν συμμετείχε στο πρωινό πρόγραμμα προετοιμασίας στην «Arena 8888 Sofia», επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων». Έτσι, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με περιορισμένες λύσεις στην περιφέρεια. Με τους Κόρι Τζόζεφ και Τόμας Γουόκαπ να σηκώνουν το βάρος στη θέση του οργανωτή.
Παρά τα εμπόδια, η ομάδα του Πειραιά δείχνει αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Παίκτες όπως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Κώστας Παπανικολάου καλούνται να βγουν μπροστά και να προσφέρουν λύσεις τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.
Η αναμέτρηση με τη Χάποελ αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, όμως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αντίξοες συνθήκες. Το ζητούμενο είναι να βρει ρυθμό, συγκέντρωση και να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμη επιλογή στο ρόστερ του.