Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην έβδομη σερί νίκη και το +2 από ΠΑΟΚ, σε ένα κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ που ψάχνει σταθερότητα και ανάσα βαθμών.

Η 13η αγωνιστική της Super League 2025/26 ρίχνει αυλαία στον πρώτο γύρο και το ματς Ολυμπιακός ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (17:00) αποτελεί το μεγάλο γεγονός του Σαββάτου. Οι Πειραιώτες μπαίνουν στη μάχη με έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Και φυσικά διάθεση να συνεχίσουν το μομέντουμ που τους έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός μετρά 31 βαθμούς, βρίσκεται στο +2 από τον ΠΑΟΚ και στο +3 από την ΑΕΚ. Ενώ έχει επιδείξει σταθερότητα σε δύο κρίσιμους τομείς. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα της λίγκας με επτά γκολ παθητικό και την δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση με 27 τέρματα. Τα συνεχόμενα ματς δεν έχουν κόψει την ορμή του Θρύλου, ο οποίος έχει αγωνιστεί ήδη τέσσερις φορές μέσα σε 15 ημέρες και μπαίνει στο πέμπτο του παιχνίδι με καλή ψυχολογία.

Ολυμπιακός: Σκέφτεται αλλαγές ο Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός: Σκέφτεται αλλαγές ο Μεντιλίμπαρ

Το 5-2 επί της Ελλάς Σύρου στο Κύπελλο έφερε φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα και διατήρησε την ομάδα σε υψηλό ρυθμό. Ο Μεντιλίμπαρ τώρα κοιτά την Καϊράτ (9/12), όμως δεν χαλαρώνει πριν καθαρίσει την υπόθεση ΟΦΗ.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ ζει μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα και… άνευ ισοπαλιών. Σε 15 επίσημους αγώνες φέτος δεν έχει φέρει ούτε ένα «Χ». Μετά τη σημαντική νίκη επί της ΑΕΛ, ακολούθησε το 0-1 από τον Βόλο. Αποτέλεσμα που κράτησε την ομάδα του Κόντη στην 12η θέση με 9 βαθμούς, οριακά μπροστά από Πανσερραϊκό και ΑΕΛ.

Η ήττα από την ΑΕΚ στο Κύπελλο δεν προκάλεσε έκπληξη, όμως ο ΟΦΗ χρειάζεται άμεσα ανάσα βαθμών για να ξεφύγει από τη ζώνη κινδύνου. Ο Κόντης γνωρίζει ότι ο Γενάρης πρέπει να φέρει ενίσχυση. Tο ρόστερ έχει κενά και η ομάδα δυσκολεύεται να βρει σταθερή απόδοση.

Ολυμπιακός σε ρυθμούς… μηχανής και ΟΦΗ χωρίς πίεση

Το παιχνίδι στο Φάληρο έχει σαφή φαβορί. Ο Ολυμπιακός διαθέτει βάθος, αντέχει τα συνεχόμενα ματς και συνήθως λύνει τα παιχνίδια με ξαφνικά «ξυπνήματα» που γυρίζουν τον ρυθμό υπέρ του. Ο ΟΦΗ δεν έρχεται με άγχος, αλλά δύσκολα θα σταματήσει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…