Ο Ζέλσον Μάρτινς δίνει ενέργεια και ποιότητα, όμως ο Ολυμπιακός περιμένει πλέον και ουσία, γκολ, ασίστ και καθοριστικές ενέργειες.

Ο Ζέλσον Μάρτινς αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς και… απρόβλεπτους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο ίδιος μπορεί και μας έχει δείξει πως μπορεί να κάνει το… κάτι παραπάνω, ειδικά όταν είναι ορεξάτος.

Όμως η σεζόν έχει ξεκινήσει χωρίς τα «νούμερα» που συνηθίζει να φέρνει ο Πορτογάλος εξτρέμ. Χωρίς αμφιβολία δουλεύει σκληρά, δείχνει διάθεση και προσφέρει ένταση και ταχύτητα, αλλά μέχρι στιγμής του λείπει η ουσία. Εκείνη που κάνει τη διαφορά σε κρίσιμες φάσεις.

Πουλάει… τρέλα ο Ηλιόπουλος: Δείτε τι δήλωσε μετά την νίκη της ΑΕΚ επί της Κηφισιάς
Πουλάει… τρέλα ο Ηλιόπουλος: Δείτε τι δήλωσε μετά την νίκη της ΑΕΚ επί της Κηφισιάς

Ζέλσον Μάρτινς: Με ανεβασμένο Πορτογάλο… έχει ακόμη ένα «όπλο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον εμπιστεύεται απόλυτα, γνωρίζοντας ότι με ένα γκολ ή μια ασίστ μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία και να «ξεκλειδώσει».

Ο Μάρτινς παραμένει βασικός πυλώνας στο πλάνο του Βάσκου τεχνικού. Είτε ως βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο. Ωστόσο στα πρώτα έξι παιχνίδια της σεζόν (πρωτάθλημα και Champions League) δεν έχει ακόμη συμμετοχή σε γκολ.

Η φάση στην Τούμπα, όπου η εκπληκτική του πάσα προς τον Ποντένσε θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασίστ, ίσως ήταν το σημείο καμπής που δεν ολοκληρώθηκε.

Παρά την καλή του εικόνα, ο Πορτογάλος χρειάζεται να προσθέσει σταθερά αποτελέσματα στις ενέργειές του. Ο Ολυμπιακός περιμένει από εκείνον να θυμίσει τον περσινό Ζέλσον, που έκλεισε τη χρονιά με 7 γκολ και 12 ασίστ. Αλλά και να αρχίσει να γράφει και φέτος νούμερα δίπλα στο όνομά του.

Η σύγκριση με πέρυσι δείχνει ότι ο ρυθμός του τότε είχε ήδη αρχίσει να ανεβαίνει τέτοια εποχή, με ένα γκολ και τρεις ασίστ ως τον Οκτώβρη.

Αν βρει ξανά αυτοπεποίθηση και συνέπεια, ο Ζέλσον μπορεί να εξελιχθεί ξανά σε κομβικό παίκτη για τους «ερυθρόλευκους». Ειδικά τώρα που μπαίνουμε στο πιο απαιτητικό κομμάτι της σεζόν.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…