Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο «Emirates» απέναντι στην Άρσεναλ, με τον Μεντιλίμπαρ να καταστρώνει τα πλάνα του και να ποντάρει στην εμπειρία της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια, εκεί όπου έχει γράψει μερικές από τις πιο χρυσές σελίδες της ευρωπαϊκής του ιστορίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ στο «Emirates Stadium» για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League. Ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι έχουν τις δυνατότητες να κάνουν ξανά την υπέρβαση.

Ολυμπιακός: Τα τρία χαφ στο Λονδίνο
Ολυμπιακός: Τα τρία χαφ στο Λονδίνο

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προετοιμάζεται με στόχο να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο παγκόσμιας κλάσης, όπως είναι οι «κανονιέρηδες».

Αυτά έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός με Άρσεναλ

Η παράδοση μεταξύ των δύο συλλόγων είναι εντυπωσιακά ισορροπημένη. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φύγει με τρεις συνεχόμενες νίκες από το Λονδίνο. Έχουν ανατρέψει μάλιστα πλήρως το κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις τρεις πρώτες του ήττες στο ίδιο γήπεδο.

Το «Emirates» φαντάζει σκληρή έδρα, ωστόσο για τους Πειραιώτες έχει μετατραπεί σε ένα στάδιο γεμάτο αναμνήσεις και θριάμβους. Αυτό το στοιχείο δίνει ψυχολογικό πλεονέκτημα στους παίκτες, οι οποίοι ξέρουν πως δεν είναι ακατόρθωτο να φύγουν ξανά με αποτέλεσμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα από την εντός έδρας νίκη με 3-2 επί του Λεβαδειακού. Σε εκείνο το παιχνίδι, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, απαντώντας άμεσα στα γκολ του αντιπάλου και συνεχίζοντας στην κορυφή της Super League μαζί με την ΑΕΚ.

Επιθετικά, η παραγωγικότητα είναι εντυπωσιακή, με 13 γκολ στο ενεργητικό και μόλις 3 παθητικό. Στο Champions League, πάντως, η πρεμιέρα κόντρα στην Πάφο άφησε γλυκόπικρη γεύση. Καθώς το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν αντικατοπτρίζει την υπεροχή και τις ευκαιρίες που χάθηκαν.

Ολυμπιακός: Οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες, καθώς δεν υπολογίζει τον Ροντινέι και τον Γιάρεμτσουκ.

Από την άλλη, σημαντική επιστροφή αποτελεί ο Σιπιόνι, ο οποίος διεκδικεί φανέλα βασικού στο κέντρο, πλαισιώνοντας τον Έσε. Ο Ζέλσον επίσης αποτελεί σε θέση μάχης και προβάλλει ως πιθανή επιλογή αντί του Στρεφέτσα, προσφέροντας ταχύτητα και εκρηκτικότητα.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο έχει ως εξής: Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Ορτέγκα – Σιπιόνι, Έσε – Ζέλσον, Τσικίνιο, Ποντένσε – Ελ Κααμπί.

Βέβαια, ως plan b μπορεί να δούμε το κέντρο ως Ντάνι Γκαρθία, Μουζακίτης, Έσε, οι Τσικίνιο και Ποντένσε να είναι τα «φτερά» επιθετικά και ο Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Το πλάνο του Ισπανού τεχνικού παραμένει σταθερό. Συγκεκριμένα με πίεση ψηλά, προσπάθεια για άμεση ανάκτηση μπάλας και κάθετο παιχνίδι με στόχο να δούμε τους επιθετικούς σε πλεονεκτικές θέσεις.

Η γρήγορη μετάβαση της Άρσεναλ αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Όπως επίσης και οι στατικές φάσεις, στις οποίες η αγγλική ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς εκτελεστές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Το «κλειδί» του αγώνα

Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού θα είναι να εκμεταλλευτεί τις αργές εκκινήσεις της Άρσεναλ στα πρώτα ημίχρονα.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να βρουν ένα γκολ νωρίς, τότε οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν δραματικά.

Η αυτοπεποίθηση που αντλούν από τα περασμένα τους επιτεύγματα στο Λονδίνο, σε συνδυασμό με την ποιότητα παικτών όπως ο Ποντένσε και ο Ελ Κααμπί, θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η αποστολή αποτελεί υψηλής δυσκολίας απαίτηση! Όμως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πολλές φορές πως όταν τον βλέπουμε με την πλάτη στον τοίχο, βγάζει χαρακτήρα.

Το βράδυ της Τετάρτης στο «Emirates», η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θα προσπαθήσει να γράψει ένα ακόμα κεφάλαιο δόξας στην ευρωπαϊκή της ιστορία.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…