Ολυμπιακός: Τί συμβαίνει με τον Χρήστο Αλεξίου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως ενδιαφέρεται για τον Χρήστο Αλεξίου, 19χρονο αρχηγό της Κ20 της Ίντερ. Θέλει να φέρει... ταλαντούχους Έλληνες του εξωτερικού.
Ο Ολυμπιακός κινείται ήδη με φόντο το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι και μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει είναι εκείνη του Χρήστου Αλεξίου. Ο 19χρονος Έλληνας στόπερ και αρχηγός της Κ20 της Ίντερ έχει μπει στο μικροσκόπιο των Πειραιωτών. Οι οποίοι δίνουν έμφαση στην ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ τους.
Αυτός είναι ο Αλεξίου
Ο Αλεξίου πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν στην Ιταλία, έχοντας καταγράψει ήδη 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα νέων των «νερατζούρι». Συγκεκριμένα, μετρά πάνω από 2.800 αγωνιστικά λεπτά. Παράλληλα, έχει σημειώσει και έξι τέρματα, εκ των οποίων τα τρία στο πρωτάθλημα. Και δείχνει πως δεν είναι απλώς ένας… κλασικός αμυντικός, αλλά και παίκτης με επιθετικές αρετές.
Αποτελεί «σπλάχνο» των Ακαδημιών του Ατρομήτου. Όμως ο Αλεξίου έχει «χτίσει» την καριέρα του στην Ίντερ. Έχει ανέβει σταδιακά από την Κ17 μέχρι την Κ20, όπου πλέον είναι ηγετική μορφή. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026. Ωστόσο υπάρχουν σκέψεις στο Μιλάνο για το μέλλον του, ειδικά αν δεν υπάρξει άμεσο πλάνο ένταξής του στην πρώτη ομάδα.
Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δεν αποκλείεται να κινηθεί επίσημα μέσα στο καλοκαίρι.