Ο Γιάν Εμβιλά έδωσε συνέντευξη σε γαλλικό μέσο και μίλησε για την «μάχη» που έδωσε με την κατάθλιψη, αλλά και τον ρόλο που έπαιξε ο Ολυμπιακός για την μεταγραφή του στην Καέν του Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γιάν Εμβιλά μίλησε στην γαλλική εφημερίδα «Ouest-France» για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή της καριέρας του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γάλλος:

Ο λόγος που δεν παρενέβη το VAR στο χοντρό λάθος του βοηθού πριν το 1-0 της ΑΕΚ (pic)
Ο λόγος που δεν παρενέβη το VAR στο χοντρό λάθος του βοηθού πριν το 1-0 της ΑΕΚ (pic)

«Η Αμιάν με ανακάλυψε στο πάρκο ενός τσίρκου, όταν ήμουν 9 ετών. Εκείνη την περίοδο έμενα σε ένα άσυλο κακοποιημένων γυναικών μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια μου. Ήταν δύσκολα, αλλά θυμάμαι καλές στιγμές γιατί ήμασταν όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο ήταν το πάθος μου, αλλά κυρίως η διέξοδος μου, το μόνο μέσο που είχα για να δραπετεύω.

Παρότι έγινα επαγγελματίας, δεν μπορούσα να βοηθήσω οικονομικά την μητέρα και τα αδέρφια μου. Ο πατέρας μου είχε πληρεξούσιο και αν πληρωνόμουν στις 5 του μήνα, τότε μία-δύο μέρες αργότερα τραβούσε όλα τα λεφτά από τον λογαριασμό μου. Ο πατέρας μου, μου τα έπαιρνε όλα, βίωσα πολύ δύσκολες καταστάσεις μαζί του. Έπρεπε να πηγαίνω στο ΑΤΜ στις 00:01, όταν θα έπεφτε ο μισθός μου για να μπορέσω να σηκώσω χρήματα και να βοηθήσω την μητέρα μου.

Όταν πήγα στην Ρωσία έπαιρνα 500.000 ευρώ το μήνα. Μέσα σε δύο μήνες έγινα εκατομμυριούχος. Ωστόσο, έγινα ένας εκατομμυριούχος που καθόταν όλη την ημέρα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη.

Μου τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά και μου εξήγησε ότι με θέλει για να εξελίξω το πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του. Ήξεραν ποιος είμαι σε ανθρώπινο επίπεδο, ήξεραν τι παίκτης είμαι, είδαν ότι είχα παίξει 140 παιχνίδια σε τρεις σεζόν με τον Ολυμπιακό, γνωρίζουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος».

Αντώνης Κόκκινος

Άρρωστος με το ποδόσφαιρο από μικρός και με τον αθλητισμό γενικότερα. Οι πρώτες λέξεις που έμαθε να λέει, ήταν μαμά, μπαμπά και Ολυμπιακός. Θυμάται από πιτσιρικάς να στέκεται μπροστά σε μια τηλεόραση να δει τον Θρύλο. Η αρρώστια του με τον Ζιοβάνι αθεράπευτη, βλέπει ξανά και ξανά τα βιντεάκια του μάγου.

Έχει σπουδάσει στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (ΚΑΡ) και έχει περάσει από εφημερίδες και sites, με την μεγαλύτερη τιμή για αυτόν να είναι η «Ελευθεροτυπία», που την αποκαλεί το… μεγάλο σχολείο για τον ίδιο. Από το 2014 κάνει αναλύσεις αγώνων σε στοιχηματικά sites, όπου διατηρεί και την προσωπική του στήλη.

Θα τον βρείτε επίσης στο ραδιόφωνο αλλά κάποιες φορές και στην τηλεόραση. Η τρέλα του με τον Ολυμπιακό τεράστια και μέσα από το Thrylos24.gr, θα καταθέτει την άποψη του για την μεγάλη του αγάπη.