Οι γιοι του Ιβάν Σαββίδη υπόδικοι για κακούργημα και τα ΜΜΕ το έχουν ΒΟΥΛΩΣΕΙ και ασχολούνται με το αν έπρεπε να μάθουμε ότι θα γίνει η δίκη! Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Διαβάστε το αποκαλυπτικό άρθρο της Αθλητικής διαπλοκής...

Ξεγυμνώθηκε εντυπωσιακά ο τρόπος που λειτουργούν τα αθλητικά ΜΜΕ της χώρας με αφορμή όσα έγιναν χθες γνωστά για την υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία κατηγορούνται οι υιοί του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος και Νίκος Σαββίδης.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, θυμίζουμε ότι προχθές έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Σαββίδης παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τη θέση του ανέλαβε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Οι περισσότεροι εστίασαν στην επιστροφή του παλιού προπονητή του ΠΑΟΚ και λίγοι ασχολήθηκαν με την αιτία της παραίτησης του Γιώργου Σαββίδη.

Δέκα χρόνια πράσινης ευρωπαϊκής ανυπαρξίας…
Δέκα χρόνια πράσινης ευρωπαϊκής ανυπαρξίας…

Χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) απέστειλε κλήση σε ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Γιώργο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων περί κωλυμάτων του αθλητικού νόμου, αναφέροντας ότι ο γιος του Ιβάν Σαββίδη παραπέμφθηκε αμετάκλητα να δικαστεί για υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, με βούλευμα που εκδόθηκε τον Ιούνιο.

Ο αθλητικός νόμος αναφέρει το εξής:
«Όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα ή με αμετάκλητο βούλευμα έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση».

Συνεπώς, η Ε.Ε.Α. θεωρεί ότι παρανόμως ο Γιώργος Σαββίδης ήταν μέλος στο ΔΣ του ΠΑΟΚ, αφού από τον Ιούνιο που είναι υπόδικος για κακούργημα, έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Φυσικά, η ουσία και «το ζουμί» δεν είναι η κλήση της Ε.Ε.Α. για το παράπτωμα του Γιώργου Σαββίδη να είναι μέλος στο ΔΣ της ΠΑΕ όντας ταυτόχρονα υπόδικος στην ποινική δικαιοσύνη.

Η ουσία και «το ζουμί» είναι για ποια υπόθεση είναι υπόδικος ο Γιώργος Σαββίδης στην ποινική δικαιοσύνη και αν αυτή σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, αλλά γιατί μένουμε στο σκοτάδι για το τι έχει συμβεί;

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Τα μέσα της προπαγάνδας και οι ερευνητικοί δημοσιογράφοι αδιαφόρησαν για την ουσία της υπόθεσης για την οποία κατηγορούνται οι υιοί του Ιβάν Σαββίδη και για το αν η υπόθεση αυτή σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και εστίασαν στην ανακοίνωση της Ε.Ε.Α. Αντί λοιπόν αν ασχοληθούν με την υπόθεση της κακουργηματικής κατηγορίας, ασχολήθηκαν με το αν είχε το δικαίωμα η Ε.Ε.Α. να ανακοινώσει δημόσια ότι οι γιοι του Ιβάν Σαββίδη είναι υπόδικοι για κακούργημα!

Θέλετε να θυμίσουμε τι είχε γίνει όταν ο Μαρινάκης παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα; Όταν εκδόθηκε το βούλευμα, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Μαρινάκης ήταν «στα μανταλάκια» και μάλιστα μήνες ολόκληρους πριν καταστεί αμετάκλητο:

Στην περίπτωση Σαββίδη, το βούλευμα εκδόθηκε τον Ιούνιο και το μάθαμε 17 Νοεμβρίου από την ανακοίνωση της Ε.Ε.Α. την οποία έχουν σταυρώσει που το δημοσιοποίησε! Πέρασαν πέντε μήνες για να το μάθουμε από την ανακοίνωση της επιτροπής, γιατί στα μέσα ενημέρωσης φαίνεται ότι έχει πέσει μαύρο σκοτάδι…

Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, μέσω του blog του, στηλίτευσε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, δηλαδή το γεγονός ότι απλά μάθαμε ότι οι υιοί Σαββίδη είναι υπόδικοι για κακούργημα…

  • Θυμίζουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος, ο Κυριάκος Θωμαΐδης έχει αφιερώσει δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές για την υπόθεση Noor1 αναφέροντας το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος μάλιστα δεν είναι καν υπόδικος στην υπόθεση!
  • Θυμίζουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, κάθε Δευτέρα, μας έβαζε να ακούμε τα προσωπικά τηλεφωνήματα του Μαρινάκη και των συνεργατών του…
  • Θυμίζουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, παρουσίαζε στην εκπομπή του υποκλοπές της ΕΥΠ χωρίς το παραμικρό ποινικό ενδιαφέρον όπως τηλεφωνικούς διαλόγους του Σάββα Θεοδωρίδη που έλεγε ότι «ο π@@της ο Βρέντζος δεν ήθελε να πάρουμε τον Ζαρντίμ».

  • Θυμίζουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, παρουσίαζε στην εκπομπή του υποκλοπές της ΕΥΠ χωρίς το παραμικρό ποινικό ενδιαφέρον όπως τηλεφωνικούς διαλόγους του Γιάννη Βρέντζου που έλεγε ότι «ο Κόκκαλης δεν ανεχόταν σοβαρούς ανθρώπους».

  • Θυμίζουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, δημοσίευε το περιεχόμενο της κατάθεσης Σιαμπάνη για την υπόθεση της καταγγελλόμενης απόπειρας δωροδοκίας, την ώρα που την έδινε στο Αστυνομικό τμήμα!

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, στηλιτεύει το ότι μάθαμε σε ένα τόσο προχωρημένο ποινικό στάδιο (παραπομπή σε δίκη για κακούργημα), ότι κάποιος άνθρωπος θα δικαστεί για κακούργημα σε δίκη που γίνεται δημόσια βάσει του Συντάγματος!

Επιτέλους, ας απαντήσετε: Προκύπτει μία σοβαρή κακουργηματική κατηγορία, γιατί δεν την ερευνάτε; Πού είναι το μαχητικό σας πνεύμα; Πού είναι η ερευνητική δημοσιογραφία; Εσείς κάποτε βγάζατε τηλεφωνικές συνομιλίες και στοιχεία δικογραφίας στον αέρα. Τώρα γιατί δεν δείχνετε τον ίδιο ζήλο; Γιατί απλά καταγγέλλετε το ότι μάθαμε ότι θα γίνει μία δίκη και δεν ασχολείστε με την ουσία της υπόθεσης για την οποία θα γίνει η δίκη;

Και φυσικά δεν ξεχνάμε την υποκρισία. Όταν ο Μάριος Σιαμπάνης είχε καταγγείλει απόπειρα δωροδοκίας εναντίον του τον Δεκέμβριο του 2020, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε βγάλει στη φόρα, σε επίσημη ανακοίνωσή της, όλα τα προσωπικά του δεδομένα και τα συμβόλαιά του, με όλα τα προσωπικά του στοιχεία (διεύθυνση κατοικίας, κτλ) με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να κοιμάται για ένα χρονικό διάστημα σε άλλο σπίτι!

ΥΓ 1: Φανταστείτε απλά να ήταν υπόδικος για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος ο γιος του Βαγγέλη Μαρινάκη, τι θα συνέβαινε τώρα. Άρθρα, παρεμβάσεις, αποκαλύψεις για υποβιβασμό του Ολυμπιακού, της Νότιγχαμ, κτλ. Τώρα απλά διαβάζουμε ότι είναι «προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη»! Λες και κατηγορείται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο επειδή τον έπιασαν χωρίς δίπλωμα!

ΥΓ 2: Η υπόθεση είναι ΣΟΒΑΡΗ! Μιλάμε για κακούργημα για το οποίο επισύρεται έως και ποινή κάθειρξης και αν επιβεβαιωθεί ότι σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, οι εξελίξεις ενδέχεται να είναι καταιγιστικές και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι θα αρκεί η ισχυρή πιθανολόγηση για να τεκμηριωθεί πιθανή πειθαρχική της ευθύνη βάσει του κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ…

Η Αθλητική διαπλοκή και το Thrylos24 σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων, δεν θεωρούν κανέναν ένοχο αν αυτό δεν κριθεί από αμετάκλητη δικαστική απόφαση και αναμένουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24