Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, επισκέφθηκε το ανακαινισμένο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, επισκέφθηκε το ανακαινισμένο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ για να δει από κοντά τις αλλαγές. Τα αναβαθμιστικά έργα, τα οποία συνολικά κοστίζουν 500.000 ευρώ και παραμένουν ακόμα εκκρεμή, με κόστος 200.000 ευρώ, μετατράπηκαν το τελευταίο τριμήνο σε ένα σύγχρονο προπονητήριο, έτοιμο να φιλοξενήσει τους αθλητές μας.

Η προηγούμενη έλλειψη θέρμανσης, οι διαρροές νερού από τη βροχή – λόγω προβληματικής μόνωσης – και η γενικότερα φθαρμένη κατάσταση του χώρου ανήκουν πλέον στο παρελθόν, όπως επιβεβαιώνουν οι επαινετικές δηλώσεις και τα χαμόγελα των αθλητών και των προπονητών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Αθλητισμού στο ανανεωμένο προπονητήριο.

Έγραψε ιστορία με πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής!
Έγραψε ιστορία με πανελλήνιο ρεκόρ ο Καραλής!

Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης σχετικά με το γεγονός αυτό: «Είδα τα μάτια του Μίλτου, της Νικόλ και των άλλων παιδιών να λάμπουν από χαρά για τη βελτίωση του χώρου και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να γίνουν. Πριν από τρεις μήνες, που επισκέφτηκα για πρώτη φορά αυτόν τον χώρο, ντράπηκα για τις συνθήκες που προπονούνταν οι αθλητές μας. Δεσμεύτηκα, μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, πως θα ανοίξουμε μία νέα σελίδα για τους αθλητές μας. Το οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά, τους πρωταθλητές μας και το κάνουμε. Βήμα-βήμα. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η εικόνα του κλειστού προπονητηρίου έχει αλλάξει σημαντικά και ευχαριστώ όλους, κυρίως τους εργαζομένους, για τη συμβολή τους.

Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουν δρομολογηθεί και άλλα πράγματα να γίνουν, όπως το εργομετρικό κέντρο εντός του ΕΚΑΕ (κόστους 400.000 ευρώ), μία εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου του 2024. Έως τότε φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε και άλλα έργα εντός του κλειστού, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο και στα ανοιχτά γήπεδα. Με ικανοποιεί που με αγκάλιασαν οι αθλητές και μου είπαν ότι είδαν να γίνεται ένα τεράστιο άλμα, όχι σαν του Τεντόγλου, ένα σχετικό καλό άλμα το οποίο άλλαξε την εικόνα του κλειστού προπονητηρίου, συνολικά».

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη θέση του Μίλτου Τεντόγλου αναφορικά με τις διαφοροποιήσεις που υπήρξαν: «Τα τελευταία επτά χρόνια που προπονούμαι στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, είναι η πρώτη φορά που βλέπω αλλαγή. Ο κ. Βρούτσης άκουσε τα αιτήματά μας από την πρώτη στιγμή και τα υλοποίησε. Το βασικότερο για μένα ήταν η θέρμανση που το ζητούσαμε χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ευχαριστούμε πολύ τον υπουργό γι΄ αυτό».

Οι δηλώσεις του προπονητή Γιώργου Πομάσκι: «Την επικοινωνία που αναπτύξαμε με τον υπουργό από την πρώτη μέρα. Εμείς αναδείξαμε τα προβλήματά μας και ο κ. Βρούτσης πήρε τα σημαντικά και ουσιαστικά και τα έκανε πράξη. Ήταν για μένα έκπληξη!».

Ο υπουργός Αθλητισμού παρέστη μαζί με την συνεργάτιδά του, την εξαιρετική Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου, την πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο, τον συντονιστή γενικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Χαλιορή, καθώς και μέλη της Διοίκησης και εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την προπόνηση των αθλητών, να συνομιλήσει μαζί τους και να ενημερωθεί σχετικά με τις νέες συνθήκες προετοιμασίας τους, ενώ ακούστηκαν και οι ανησυχίες τους.

Συνολικά, τα έργα που ολοκληρώθηκαν αυτό το τρίμηνο περιλαμβάνουν:

– Απομάκρυνση όλων των παλαιών, μη λειτουργικών θερμαντικών σωμάτων και φωτιστικών.

– Εγκατάσταση έξι κλιματιστικών μονάδων τύπου ντουλάπας 60.000 BTU και ανακατασκευή του ηλεκτρικού δικτύου που είχε κλαπεί.

– Επισκευή της μονωτικής μεμβράνης στην οροφή της αίθουσας και προσωρινή αποκατάσταση φθορών μέχρι την πλήρη αντικατάσταση.

– Κατασκευή στέγης για προστασία από την εισροή υδάτων.

– Ανανέωση του φωτισμού με LED προβολείς.

– Εγκατάσταση ηλεκτρικής μπάρας για έλεγχο της εισόδου οχημάτων.

– Τοποθέτηση WC και αποδυτηρίων.

– Κατασκευή περίφραξης.

– Βελτίωση των εγκαταστάσεων προπόνησης.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24