Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών και την απόφαση της ομοσπονδίας να προκηρύξει την διεξαγωγή Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός απέστειλε αίτημα αιτούμενος να ανοίξει τις μεταγραφές.

Ο Ολυμπιακός αναμένει την απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας στο  αίτημα για την αντικατάσταση των αλλοδαπών αθλητριών προκειμένου να διεξαχθεί το Κύπελλο επί ίσοις όροι για να δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσης στις ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση και των οποίων το ρόστερ έχει αποδυναμωθεί μετά τις αναγκαστικές αποχωρήσεις των αθλητριών στο διάστημα που ήταν αβέβαιο αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και δεν υπήρχε καμία εγγύηση ότι αυτό θα ολοκληρωθεί.

Ούτως ή άλλως η προκήρυξη του Κυπέλλου από πλευράς Ομοσπονδίας είναι… παράτυπη αφού βάσει κανονισμών διεξαγωγής των διοργανώσεων θα πρέπει να μεσολαβεί διάστημα 20 ημερών, από την ημέρα που προκηρύσσεται μια διοργάνωση μέχρι την ημερομηνία που ξεκινάει να διεξάγεται. Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΕΟΠΕ έβγαλε την προκήρυξη του Κυπέλλου στις 23 Μαρτίου, κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει 13 Απριλίου. Μετά από 20 ημέρες δηλαδή, αλλά αντί αυτού η προκριματική φάση θα εκκινήσει στις 31 Μαρτίου.

Το «ευχαριστώ» του Θρύλου στον Στιβαχτή!
Το «ευχαριστώ» του Θρύλου στον Στιβαχτή!
Από τη στιγμή λοιπόν που η ΕΟΠΕ δεν τηρεί το γράμμα των κανονισμών που διέπουν τις διοργανώσεις της και λειτουργεί παράτυπα, μόνο παράτυπο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το αίτημα των Πειραιωτών προς τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία. Πάντως, έτσι για την ιστορία, σύμφωνα με τον νόμο 4753/2020 άρθρο 58, η Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει μεταγραφικές περιόδους χωρίς γενική συνέλευση.

Είναι μια λογική αξίωση, η επιθυμία των «ερυθρολεύκων» να ενισχύσουν το ρόστερ τους με ξένες αθλήτριες. Και έρχεται κόντρα σε όσους προπαγάνδιζαν ότι πετούν «λευκή πετσέτα», όταν σεβόμενοι τις αθλήτριές τους, τους επέτρεπαν να πάνε στο εξωτερικό για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Και τώρα θα φανεί αν η ΕΟΠΕ που διατυμπάνιζε ότι δεν θα κάνει Κύπελλο αλλά ξαφνικά το όρισε και που πέρσι δεν βρήκε ένα Σαββατοκύριακο να το πραγματοποιήσει, εξυπηρετεί κάποιους.

Επίσης τώρα θα φανεί αν αυτοί που διατείνονταν ότι θέλουν να αγωνιστούν, επιθυμούν να παιχτεί το Κύπελλο επί ίσοις όροις ή απλώς ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία της αναγκαστικής αποδυνάμωσης του «ερυθρόλευκου» ρόστερ για να διεκδικήσουν με αυξημένες πιθανότητες κάποιο τίτλο στο βόλεϊ Γυναικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού ήδη έχει χαράξει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στο μεταγραφικό μονοπάτι και αναμένει την έγκριση του αιτήματός της προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των μεταγραφών τριών ξένων αθλητριών που θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό το υπάρχον ρόστερ.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24