Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου...

Αν βρισκόμασταν υπό συνθήκες κανονικότητας, αυτές τις μέρες η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών θα έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαγοταν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Όμως, η πανδημία με τον κορονοϊό covid-19 και η εκστρατεία για την καταπολέμησή της άλλαξε τα πάντα. Κι ενώ αρχικά προγραμματίστηκε από τη FINA να μετατεθεί το Προολυμπιακό για τις αρχές Ιουνίου, τώρα με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους την επόμενη χρονιά, όλα είναι μετέωρα και προφανώς θα επανεξεταστούν όσον αφορά στις ημερομηνίες για τις προκρίσεις.

Κι αυτό διότι, όπως τονίζει και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, “δυστυχώς, ο αθλητισμός περνάει, προσωρινά, σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας”. Ο κ. Βλάχος αναφέρεται ακόμα στην κατάσταση που βιώνουν ο ίδιος και οι αθλητές του και τις παροτρύνσεις του.

Ολυμπιακός | Πόλο Ανδρών: Ο Θρύλος στη «μάχη» των τελικών!
Ολυμπιακός | Πόλο Ανδρών: Ο Θρύλος στη «μάχη» των τελικών!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

“Είναι φυσιολογική η εξέλιξη και η αντίδραση κι από το ολυμπιακό κίνημα. Όλος ο πλανήτης αναγκάζεται και “χορεύει” στον ρυθμό του κορωνοϊου, να ζει με την αγωνία για την εξάπλωσή του για για το πώς και πότε να αντιμετωπιστεί. Προέχει η υγεία όλων μας. Καλά έκαναν, λοιπόν, και ανέβαλαν τους Αγώνες. Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση. Άλλωστε, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας θα ερχόταν σε εύλογο χρονικό διάστημα, τα περιθώρια είχαν στενέψει για να γίνει σωστή και καλή προετοιμασία για όλους. Εξετάστηκαν -θεωρώ- όλα τα σενάρια και κατέληξαν σε αυτή τη σοφή απόφαση.

Πλέον, από δω και πέρα, τα δεδομένα είναι ίδια για όλους όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε προκριθεί ακόμα, αλλά θα μάθουμε γρήγορα, θέλω να πιστεύω, στο άμεσο μέλλον πώς και πότε θα γίνει αυτό και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Αναμένουμε όλοι να βελτιωθούν σύντομα τα πράγματα. Κι από τη στιγμή που ξεκαθάρισαν τα πράγματα για τους Ολυμπιακούς, να δούμε τι θα γίνει με τις εγχώριες διοργανώσεις. Οδηγός μας, πλέον, είναι η κατάσταση να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, η ζωή να γίνει όπως πριν, φυσιολογική και τότε να γίνουν και οι αγώνες.

Στο μυαλό μας, λοιπόν, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει να βάλουμε ως προτεραιότητα το υπέρτατο αγαθό, την υγεία και να ακολουθηθούν οι οδηγίες που δίνονται από την Πολιτεία.

Όσον αφορά στις παροτρύνσεις προς τους αθλητές μου, διεθνείς και μη: Να προσέχουν, να μείνουν υγιείς και να κάνουν τις απαραίτητες ασκήσεις για να κρατιούνται σε υποτυπώδη φόρμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο αθλητής θίγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί μένει αγύμναστος και μετά χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Για τον αθλητή η δουλειά του είναι το σώμα του. Αλλά επειδή είναι σοβαρά τα πράγματα περνάει προσωρινά σε δεύτερη μοίρα το να αθληθείς και να θα διακριθείς. Πρώτα είναι η διασφάλιση της υγείας, η ίδια η ζωή”.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24