Εκλογές

Τσιλιγκίρη: “Να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταθλητές και του χρόνου”

Τσιλιγκίρη: “Να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταθλητές και του χρόνου”

Στον Sport24Radio παραχώρησε συνέντευξη η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία μίλησε για τον Ολυμπιακό, αλλά και τους πολιτικούς της στόχους

 Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κοινωνική δράση του Ολυμπιακού:“Δυστυχώς στα συσσίτια της Μητρόπολης Πειραιά κάθε χρόνο που περνάει βλέπουμε και περισσότερο κόσμο. Το Πάσχα που πέρασε έβλεπα τον πόνο στα μάτια τους. Πολλούς δεν μπορούσα να τους κοιτάξω στα μάτια. Αν μπορούσα να τους ευχηθώ κάτι, θα έλεγα να είναι γεροί και του χρόνου να μην είναι σε αυτή τη θέση. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2011-2012. Εντάξαμε σε αυτή την κίνηση και τα παιδιά των ακαδημιών, σε μια πιο χαλαρή δράση, η οποία τελικά έγινε κάτι πολύ μεγάλο. Δείχνουμε πως ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που έρχονται σε μια ξένη χώρα, χωρίς μπορούν να συνεννοηθούν, να δώσει χαρά σε μικρά παιδιά. Ο αθλητισμός είναι μια κοινή γλώσσα για όλους τους λαούς. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι άνθρωποι γύρω από τους οποίους υπάρχουν πολλά κλισέ. Είναι καλύτερο να αγκαλιάζεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, παρά να τους αφήνεις στο περιθώριο. Όλοι έχουμε ανάγκες”.

Για το αν είναι εύκολο να ακολουθούν εταιρείες προσπάθειες που ξεκινάει ένας οργανισμός σαν τον Ολυμπιακό: “ Όταν κάνουμε καλέσματα, σπεύδουν οι εταιρείες και προσφέρουν βοήθεια. Πολλές από αυτές μάλιστα ζητούν να μην προβληθούν. Είναι πολύ σημαντικό να ανακοινώνεις μια δράση και την επόμενη μέρα να έχεις παλέτες με αγαθά. Είναι επίσης σημαντικό ότι στις δράσεις λαμβάνουν μέρος πολίτες από περιοχές εκτός Πειραιά και μη Ολυμπιακοί. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι μόνο στον Πειραιά. Θα πρέπει να γίνουν κινήσεις που θα καταπολεμήσουν την ανεργία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας”.

Για την κάρτα φιλάθλου και τη σημασία του ο κόσμος να είναι συμπαίκτης ενός σωματείου: “Όπως είχα πει και παλαιότερα μακάρι και οι άλλες ομάδες να θεσπίσουν την κάρτα φιλάθλου και κάθε μέρα να μετράμε τα μέλη μας. Οι φίλαθλοι έτσι νιώθουν ότι είναι μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού. Έχουμε εντάξει τα τελευταία χρόνια και κάποια προνόμια για τους κατόχους των καρτών. Με την κάρτα μέλους ο κάτοχος μπορεί να εισέλθει σε όλους τους αγώνες όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων. Θα συμφωνήσω με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον κύριο Γιαννακόπουλο, ότι σε ένα Ερασιτεχνικό Σωματείο πρέπει να συμβάλλουν όλοι. Εμείς έχουμε 5.842 εγγεγραμμένα μέλη και αναφέρω μόνο τον αριθμό που προκύπτει από τις ανανεώσεις των καρτών”.

Για τους επόμενους στόχους του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού: “Οι στόχοι μας στον Ερασιτέχνη και τα όνειρά μας για την επόμενη χρονιά είναι να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταθλητές και του χρόνου. Κάθε χρόνο ευχόμαστε να έχουμε καλές πορείες στην Ευρώπη. Εννοείται ότι αυτό έχει άμεση σχέση και με τις εγκαταστάσεις, αλλά αυτά δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό μας με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα. Θα αναφέρω όμως ότι τη χρονιά που πέρασε με τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη δώσαμε μεγάλη μάχη για το Μελίνα Μερκούρη, που ενώ είναι ένα καλό γήπεδο, δεν είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ”.

Για τους πολιτικούς της στόχους: “Στόχος μου για τη Β΄ Πειραιά είναι να γίνει μια Περιφέρεια πρώτης επιλογής και θέλω να προσφέρω μέσα από την εμπειρία μου με τα κοινά και τον αθλητισμό. Θέλω να γίνουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και να ζωντανέψουν ήδη υπάρχουσες, από τις θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στη συγκεκριμένη Περιφέρεια υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας και μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Όλα αυτά όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν με οργανωμένες και στοχευμένες κινήσεις. Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες Προσωπικά θα ψάξω να βρω τον έναν λόγο, για τον οποίο θα κινήσω τον βράχο, για να μπορέσουν να γίνουν αυτά που πρέπει”.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24

Latest News

READ MORE

onetv
One Channel
Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
ΚΛΕΙΣΙΜΟ Χ