Πρώτος έλεγχος με 18άρα Πάπα για τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-63 τον Προμηθέα στο πρώτο φιλικό, με τον Τζορτζ Πάπας να ξεχωρίζει και τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ να ντεμπουτάρει.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 77-63 του Προμηθέα στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας, σε αγώνα τριών δεκαλέπτων που διεξήχθη στο νέο προπονητήριο του ΣΕΦ στις 30 Αυγούστου.
Το ματς βρήκε τον Γιώργο Μπαρτζώκα χωρίς αρκετούς διεθνείς λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες, γεγονός που άνοιξε χώρο σε παλιές και νέες φυσιογνωμίες. Ο Τζορτζ Πάπας ξεχώρισε με 18 πόντους, ενώ ο Μπράιαν Ντάνστον και ο Δημήτρης Κλωνάρας βοήθησαν στη σύνθεση, μαζί με τον έφηβο Σπύρο Παπαϊωάννου.
Ξεχωριστό στοιχείο ήταν το ανεπίσημο ντεμπούτο του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ με τα ερυθρόλευκα, ο οποίος πρόσθεσε 8 πόντους. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο 6ο Crete International Basketball Tournament, αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε στις 4 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία Αρμάνι Μιλάνο ή Ερυθρό Αστέρα.
Στο ίδιο δημοσίευμα του Eurohoops παραπέμπεται και σε ξεχωριστό άρθρο για τον Εβάν Φουρνιέ και την επιστροφή του στην Εθνική Γαλλίας· όσα ειπώθηκαν εκεί αφορούν διαφορετική συνέντευξη και θα παρουσιαστούν ξεχωριστά, μόλις επιβεβαιωθούν πλήρως.