Διαβάστε το τελευταίο Δελτίο Τύπου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Δείτε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του ΣΕΦ: 

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του ψηφιακού του μετασχηματισμού, συνεργάζεται με το ερευνητικό έργο EVAGUIDE συνολικού ύψους 2.392.125 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Προγράμματος Πλαισίου Ορίζοντες 2020 (ΗΟRIZON 2020).

Η γη της ελιάς: Αφήνει την Βεντέτα η Χάιδω, στρέφεται σε άλλον…
Η γη της ελιάς: Αφήνει την Βεντέτα η Χάιδω, στρέφεται σε άλλον…

Το έργο EVAGUIDE αφορά την εφαρμογή μοντέλων προσομοίωσης και την ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων για την ασφαλή εκκένωση εγκαταστάσεων που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η υποστήριξη του προσωπικού ασφαλείας με την επαύξηση της επιχειρησιακής επίγνωσης της κατάστασης του Σταδίου (situational awareness), την βελτιστοποίηση του συντονισμού/ επικοινωνίας μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας, καθώς και την άμεση αλληλεπίδραση και ενημέρωση των θεατών σε περίπτωση έκτακτων συμβάντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Σ.Ε.Φ. λαμβάνει χρηματοδότηση που θα ισοδυναμεί με το 100% της συνολικής δαπάνης της προαναφερθείσας δράσης.

Για την υλοποίηση του έργου αξιοποιούνται τεχνολογίες κινητών εφαρμογών, προγνωστικής αναλυτικής (predictive analytics) και υπολογιστικού νέφους.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να έρθει σε επαφή με διεθνείς ερευνητικές πρωτοβουλίες στο χώρο της ασφάλειας και να αξιολογήσει την πρακτική εφαρμογή τους.

Στόχος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και της Διοίκησης του Σταδίου είναι η συμμετοχή σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα που θα καταστήσουν το ΣΕΦ αναγνωρίσιμο για την αξιοποίηση ρηξικέλευθων καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο.

Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει την ΤΕΛΕΣΤΩ ΕΠΕ (www.telesto.gr, συντονιστής), τις εταιρίες EXUS (www.exus.co.uk) και Crowd Dynamics (www.crowddynamics.com), καθώς και την ένωση για την ασφάλεια των Ευρωπαϊκών γηπέδων ESSMA (www.essma.eu) που στα μέλη της συγκαταλέγονται 350 διεθνή στάδια υψηλών προδιαγραφών.

Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο του έργου www.evaguide.eu, καθώς και στον ιστότοπο sef-stadium.gr σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24