Η UEFA αποφάσισε να επιτρέψει τα «Pyro Shows» στα γήπεδα και η εφαρμογή ξεκινάει πιλοτικά ακόμη και μέσα στον μήνα.

Η UEFA σε μία κίνηση έκπληξη ετοιμάζεται να ξανά επιτρέψει στα γήπεδα την χρήση «Pyro Shows», αλλά για δικές της διοργανώσεις μόνο. Η βασική προϋπόθεσή είναι να υπάρχει η ασφάλεια των οπαδών.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίων και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε αναφέρει: «Η UEFA θα συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση πολλών φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χρήσης πυροτεχνημάτων σε γήπεδα ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Δεν το χωνεύει ο Τζέκο με τίποτα: «Αν είσαι τυχερός…»
Δεν το χωνεύει ο Τζέκο με τίποτα: «Αν είσαι τυχερός…»

Η νέα Ευρωπαϊκή Σύμβαση του 2016 (Συμβούλιο της Ευρώπης) για την Ολοκληρωμένη Ασφάλεια, Ασφάλεια και Υπηρεσίες θα αποτελέσει το θεμέλιο για αυτήν την προσέγγιση πολλαπλών υπηρεσιών»

Τέσσερα χρόνια μετά, ωστόσο, η προσέγγιση της UEFA στο θέμα των πυροτεχνικών σόου στα γήπεδα, φαίνεται να αλλάζει. Και μάλιστα ριζικά. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Νιόν και από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αναφέρουν πως βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά σε μια ιστορική απόφαση.

Με την UEFA να εμφανίζεται έτοιμη να επιτρέψει τα πυροτεχνήματα στα γήπεδα, στις δικές της διοργανώσεις. Με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αυστηρούς κανόνες ασφαλείας.

Τα πυροτεχνήματα (καπνογόνα κλπ) θα επιτραπούν, αλλά με βασική προϋπόθεση ότι θα είναι τοποθετημένα σε συγκεκριμένα σημεία στο γήπεδο, για να μην υπάρχει κίνδυνος για τους οπαδούς. Με την ασφάλεια να αποτελεί το βασικό μέλημα της Ομοσπονδίας.

Μπορεί στην UEFA και στα μεγάλα γραφεία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να κυκλοφορούν με σακάκια και γραβάτες, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αντιλαμβάνονται πως ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει διαφορετική προσέγγιση από ό,τι ένα θέατρο.

Πιλοτικά σε πρώτη φάση, ώστε να δουν οι υπεύθυνοι πώς θα ανταποκριθεί το κοινό και πώς θα γίνει η εφαρμογή του μέτρου στην πράξη. Και εάν όλα πάνε καλά, τότε το μέτρο θα μονιμοποιηθεί.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24