Το ξήλωμα έρχεται, και όσοι πρέπει να φοβούνται ήδη βρίσκονται σε πανικό.

Μια περίεργη ηρεμία επικρατεί τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αποκαλύψεις για τον παράνομο στοιχηματισμό και την εμπλοκή 18 ομάδων, αλλά και παραγόντων από ομάδες, όπως των  5 ΠΑΕ της SL1 και 13 ΠΑΕ της SL2!

Παρά τον θόρυβο που προκάλεσε η είδηση τις πρώτες ημέρες με την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών, Κώστα Σπυρόπουλου και του προέδρου Εφετών, Χαράλαμπου Κωτουλόπουλου, τελικά οι γνωστοί – άγνωστοι υπέρμαχοι της εξυγίανσης γνωστά πολυεργαλεία, πετάνε αετό.

Αυτοί που έσκιζαν τα ρούχα τους για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτοί που μετρούσαν ενώσεις και ψήφους για τις εκλογές της ΕΠΟ, ξαφνικά χάθηκαν, ενώ εντελώς συμπωματικά ασχολούνται με το μπάσκετ, τον κλειστό στίβο, το κρίκετ και άλλα γνωστά αθλήματα που ενδιαφέρουν την φίλαθλη κοινή γνώμη.

Οι μαχητές της εξυγίανσης με τα γνωστά αφεντικά που ήξεραν ακόμα και σε πραγματικό χρόνο τις καταθέσεις των μαρτύρων στην εισαγγελία σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη εντελώς συμπωματικά δεν ασχολούνται, είναι υπεράνω, ενός σκανδάλου που ερευνούν χρόνια η Interpol η Eurojust και έχουν εμπλακεί και οι Ελληνικές  υπηρεσίες για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

Φυσικά κανένα ενδιαφέρον, κανένα ρεπορτάζ, καμία αγωνιά για τα στοιχεία που προσπαθούν κάποιοι να εξαφανίσουν. Καμία ανησυχία και ευαισθησία όπως παλαιότερα για τοις έρευνες, αλλά και για τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση. Τα ερωτήματα πάρα πολλά και καυτά. Τόσες μέρες μετά τις επώνυμες καταγγελίες για προέδρους αξιωματούχους και ομάδες που έστηναν αγώνες υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα ή αντίθετα είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν τα βασικά στοιχεία;

Απ’ ότι πληροφορούμαστε μέχρι και σήμερα, o αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Κώστας Σπυρόπουλος δεν έχει παραδώσει ακόμη τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης στον πρόεδρο της Αρχής ξεπλύματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να δεσμεύσει παράλληλα τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων.

Από την πλευρά του ο κ. Βουρλιώτης δήλωσε για να προβεί στις νόμιμες ενέργειες, δηλαδή να θέσει σε λειτουργία το λογισμικό της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, θέλει ενημερώσει από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Το εκπληκτικό της υπόθεσης φυσικά είναι ότι ο κ. Σπυρόπουλος δηλώνει  ότι δεν κράτησε αντίγραφα της δικογραφίας και όλα τα στοιχεία της Interpol και της Eurojust βρίσκονται στην Οικονομική Αστυνομία και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όλα αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν το εν έτη 2023 στην Ελλάδα, με ξεκάθαρη προσπάθεια κάποιων κύκλων να προσπαθήσουν να  αποδημήσουν όσο μπορούν αυτή την υπόθεση και να τραβήξει σε βάθος χρόνου ώστε τα «πουλέν τους», δηλαδή οι ομάδες και πρόεδροι που «αβαντάρουν» να συμμετέχουν κανονικά στα φετινά πρωταθλήματα.

Όμως λόγο της συμμετοχής της  Interpol και της Eurojust το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνετε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συστήματος. Τα καλύτερα που θα αφήσουν «άφωνους» τους εξηγιαντές… έρχονται!

Απλά για την ιστορία και τα συμπεράσματα σας εκτός από τους  πέντε πρόεδρους ΠΑΕ της Super League 1 που αναφέρονται στην καταγγελία  οι ομάδες που εμπλέκονται προέρχονται από:

– Δύο είναι από τη Βόρεια Ελλάδα

– Δύο από τη Θεσσαλία

– Πέντε από την Αττική

– Μία από την Πελοποννήσου και…

– Τρεις από τη νησιωτική χώρα.

Φώτης Ρουμελιώτης

Από την ημέρα που γεννήθηκα θυμάμαι ο Ολυμπιακός να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μου. Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και όταν τελείωσα τις σπουδές μου είχα ταυτιστεί με το Καραϊσκάκη και αργότερα το ΟΑΚΑ με τον Θρύλο να μου δίνει το στίγμα του επαγγελματικού μου προσανατολισμού. ‘Έτσι κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να παρακολουθήσω τον Θρύλο μας σε όλα τα αθλήματα σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.
 
Ζώντας τα δύσκολα και τα εύκολα στο ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός έγινε πραγματικά μέλος της κουλτούρας μου και της καθημερινότητας μου. Σε αυτήν την πορεία ξεκίνησα από την εφημερίδα «Ρεκόρ» «sportime» «Φίλαθλο» στην συνέχεια στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι ένα» 90.4 με ατελείωτες ώρες εκπομπών και μεταδόσεων του Θρύλου. Τέλος ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ήταν το «tv magic» που εξελίχτηκε σε «sport tv» και τώρα «action24».
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24