Η Κυβέρνηση πήρε μία απόφαση να κλείσει τα γήπεδα από τον κόσμο λόγο του Ιού. Αν και για μένα προσωπικά δεν θεωρώ τίποτα έτσι όπως φαίνεται αλλά επειδή πρόκειται για θέμα υγείας δεν αναφέρω τίποτα παραπάνω και αφήνω το καιρό να δείξει τι θα γίνει. Γράφει ο Πάρης Τσιλιώτης...

Από λάθη σε λάθη. Από μέτρα τα οποία δεν έχουν ουσία και δεν μπορούν να τοποθετηθούν ορθά η Κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη φυσικά (δεν την βγάζουμε άμοιρη των ευθυνών της…) παίρνουν αποφάσεις χωρίς να τις μελετάνε σωστά. Προσπαθούν αυτή τη φορά να αποφύγουν έναν κίνδυνο για λόγους υγείας, ενώ ενδέχεται να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τι εννοώ πάνω σε αυτό; Πήραν την απόφαση να κλείσουν όλα τα γήπεδα από κόσμο. Σωστό μέχρι εδώ γιατί η κατάσταση πάει να ξεφύγει με τον κορονοϊό είδη έχουμε πάνω από 70+ κρούσματα όπως ακούγεται. Το θετικό βέβαια δεν υπάρχει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή κάτι που εφησυχάζει κάπως την κατάσταση στην οποία έχει μπει η χώρα μας τα τελευταία 24άωρα.

Από κει και πέρα όμως τα λάθη είναι τεράστια. Μίλησαν με τηλεοπτικές στέγες ώστε όλοι οι αγώνες αυτό το διάστημα να μεταδοθούν από ελεύθερα κανάλια; Έχουν προβεί σε κάτι τέτοιο; Το Ολυμπιακός – Γουλβς μεταδίδεται από την Cosmote TV. Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός από τα κανάλια Novasports. Είναι και άλλα παιχνίδια τα οποία θα μεταδοθούν από συνδρομητικά κανάλια.

Νομίζουν ότι όλος ο κόσμος έχει χρήμα ώστε να έχει τέτοιες πολυτέλειες; Όλοι όπως είναι φυσικό θα βγουν σε καφετέριες να δουν τα παιχνίδια και εκεί φυσικά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από το να πας στο γήπεδο. Σε κλειστό χώρο, ο ένας πάνω στον άλλον σε απόσταση αναπνοής αφού φυσικά ελάχιστοι φοράνε μάσκα δεν διατρέχει κίνδυνο;

Πάρθηκε μία απόφαση η οποία έχει αρχή, αλλά της λείπει η μέση και το τέλος. Μία απόφαση η οποία δεν διευκρινίζει για ακόμα μία φορά πολλά. Μία απόφαση που είδη έχει επιφέρει αναστάτωση στο κόσμο, αφού κανείς φυσικά δεν πρόκειται να κάτσει σπίτι και όλοι θα πάνε σε μαγαζιά να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλίζουν με μεγαλύτερη προστασία τον πολίτη και όχι πήραμε αυτό θεωρώντας ότι μόνο με μία κίνηση θα επιφέρω την ασφάλεια. Μεγάλο λάθος που φυσικά θα έχει μεγαλύτερα κόστοι.

Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα έχει η συνέχεια, αλλά ειλικρινά θα πρέπει να ζυγίσουν ακόμα μεγαλύτερες καταστάσεις ώστε να μην χαθεί εντελώς ο έλεγχος. Όπως είπα το κεκλεισμένων, είναι σωστό, αλλά είναι ταυτόχρονα και λάθος διότι δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει αυτό με αποτέλεσμα όπως έχω προαναφέρει πολλές φορές και γίνομαι κουραστικός να πράττουν μεγαλύτερο έγκλημα για την υγεία του κόσμου και την εξάπλωση του ιού.

Με αυτό το τρόπο εν ολίγοις η Κυβέρνηση πάει να αποφύγει τις συναθροίσεις με στόχο να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, να μην έρχονται σε επαφή οι οπαδοί, παραβλέποντας σημαντικές παραμέτρους.

Υ.Γ 1: Το Final -4 στη Σύρο αναβλήθηκε. Πολύ ορθή απόφαση. Το Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Γούλβς; Εκεί η ΟΥΕΦΑ δεν θα έπρεπε να αναβάλει όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι νεοτέρας; Το ίδιο φυσικά και η Euroleague. Για μία χρονιά να καθυστερήσουν να τελειώσουν για την διασφάλιση του κόσμου από μία αρρώστια δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Υ.Γ 2: Όλοι πλέον ασχολούνται με τον Ιό και έχουν ξεχάσει τον Έβρο. Πολύ βολικό δεν νομίζεται; Φυσικά σε όλες τις χώρες γίνεται το ίδιο. Κάτι καλύπτει. Όποιος μπορεί να καταλάβει, ας καταλάβει. Δεν είμαστε πολιτικό site αλλά site του Ολυμπιακού. Μία άποψη επέφερα με την οποία έχω ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ προβληματισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24