Δηλώσεις στο MEGA έκανε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρήγιαννης και η διευθύντρια κλινικής του νοσοκομείου ''Σωτηρία'' Μίνα Γκάγκα για τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τους Δημοσθένη Σαρήγιαννη και Μίνα Γκάγκα, καθηγητή του ΑΠΘ και διευθύντρια κλινικής του νοσοκομείου ”Σωτηρία” αντίστοιχα, φιλοξένησε σήμερα (28/10) η εκπομπή ”Κοινωνία ώρα MEGA” και μίλησαν για τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα.

Ο Σαρήγιαννης είπε:

«Αν εφαρμοστούν σοβαρά τα μέτρα, μετά τις 9 Νοεμβρίου, ίσως και μετά τις 5-6 Νοεμβρίου να αρχίσουμε να βλέπουμε σταθεροποίηση και σιγά σιγά μια μείωση η οποία μπορεί να είναι και εντυπωσιακή. Έτσι μετά τα μέσα του Νοεμβρίου μπορεί να αρχίσουμε να πέφτουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα ενώ αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα μπορεί να πέσουμε προς το τέλος Νοεμβρίου ακόμη και κάτω από τα 400.

 Σημασία έχει να αρχίσουμε να αναστρέφουμε την πορεία της πανδημίας και αυτό είναι στο χέρι μας»

Από την πλευρά της η Γκάγκα ανέφερε:

«Ακόμη δεν είμαστε εντελώς στο κόκκινο αλλά σίγουρα ο αριθμός έχει αυξηθεί και τα νούμερα που ανεβαίνουν μας τρομάζουν γ θα μεταφραστούν μοιραία σε εισαγωγές τις επόμενες ημέρες. Ήδη προχθές και χθες πιεστήκαμε»

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24